Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

To IKA (ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ) μπαίνει στο ΕΣΥ

               Η Τρόικα απαιτεί λιγότερες δαπάνες και…
                          To IKA μπαίνει στο ΕΣΥ
Πέντε μεγάλες μονάδες (θεραπευτήρια) του ΙΚΑ θα «ανοίξουν» τις πόρτες τους σε όλους τους Έλληνες πολίτες μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, καθώς θα ενταχθούν στο ΕΣΥ.
Αυτός είναι ο φιλόδοξος στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που θα δρομολογηθεί το επόμενο διάστημα δίνοντας έτσι το έναυσμα για την πολυαναμενόμενη ενοποίηση του κλάδου υγείας του ΙΚΑ με το ΕΣΥ. Το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς την επόμενη Δευτέρα στη διάρκεια της πρώτης σύσκεψης για την ενοποίηση των κλάδων Υγείας Υγείας που έχει προγραμματιστεί από τα δύο συναρμόδια υπουργεία, Υγείας και Εργασίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο που έχουν συντάξει οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας, τα θεραπευτήρια του ΙΚΑ στην Αττική (σημειωτέον ότι πρόκειται για νοσοκομεία που παρέχουν πλήρη κάλυψη και νοσηλεία μόνο στους 5,5 ασφαλισμένους του ΙΚΑ) θα ενταχθούν σταδιακά στο ΕΣΥ και στο πρόγραμμα εφημεριών των δημόσιων νοσοκομείων.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάθε θεραπευτήριο ΙΚΑ θα «χρεώνεται» σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και θα λειτουργεί υπό την «ομπρέλα» του.

Θα εφημερεύει, για παράδειγμα, όταν εφημερεύει και το νοσοκομείο του ΕΣΥ ενώ θα διατίθεται ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του για τις ανάγκες λειτουργίας του ΕΣΥ. Χαρακτηριστικά αναφέρονται ως πιλοτικά «ζεύγη» το 1ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ στα Μελίσσια με το νοσοκομείο Σισμανόγλειο ή το 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ στα Πατήσια με το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

http://img.protothema.gr/A67290E8FD122A8CA1417C5CFB98EE97.jpg
22/10/2010 06:11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου