Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Στη γιορτή του Δημοσθένη


Το παρόν έδωσαν το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου 2010 οι Δημοτικοί και Τοπικοί σύμβουλοι καθώς και οι φίλοι του συνδυασμού «Ανθρώπινη Πολιτεία» στη γιορτή του υποψήφιου Δημάρχου Πεντέλης Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου.

Οι καλεσμένοι που τίμησαν τον Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου του ευχήθηκαν χρόνια πολλά και καλή επιτυχία για τον προεκλογικό τους αγώνα και τη νίκη στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος ευχαρίστησε τους καλεσμένους του για την παρουσία τους και τόνισε πως είναι περήφανος που διοικεί μια τόσο πεπειραμένη , κατάλληλη και αγαπημένη ομάδα με εμπειρία σε πολυάριθμους τομείς , όπως είναι η αυτοδιοίκηση, η διοικητική εμπειρία , επιστημονική γνώση και η πολυετής προϋπηρεσία τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα .
“Έχουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα , το οποίο είναι προϊόν ενδελεχούς μελέτης ειδικών και αποτελεί τη συνολική λύση των προβλημάτων του νέου Δήμου”.
“Η ευθύνη είναι μεγάλη για όλους …και για εσάς που θέτετε υποψηφιότητα αλλά και για τους Δημότες που καλούνται να μας ψηφίσουν”.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος καταχειροκροτήθηκε από τους καλεσμένους του και κλείνοντας είπε :
“Έχουμε το σχέδιο, έχουμε τη γνώση , έχουμε τον ενθουσιασμό γι’ αυτό και μπορούμε να πετύχουμε”.



Εκδήλωση για την Τρίτη Ηλικία
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η παρουσία, φίλων του συνδυασμού «Ανθρώπινη Πολιτεία», μελών και εργαζομένων των ΚΑΠΗ στην παρουσίαση του προγράμματος για την Τρίτη Ηλικία που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 25/10/2010 στο κέντρο συνεστίασης «Μάγγινα», στα Μελίσσια
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πεντέλης Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου ευχαρίστησε τους καλεσμένους του για την μεγάλη προσέλευση και είπε χαρακτηριστικά πως ο συνδυασμός «Ανθρωπινή Πολιτεία» αγκαλιάζει με ιδιαίτερη ευαισθησία την Τρίτη ηλικία , γιατί το επίπεδο του πολιτισμού μιας κοινωνίας καθορίζεται από τις υπηρεσίες και την ποιότητα ζωής που προσφέρει σε αυτούς που πρόσφεραν.
Ανέφερε χαρακτηριστικά πως η κοινωνία του νέου Δήμου Πεντέλης έχει πολλές ανάγκες σε «ανθρώπινο» επίπεδο , η Τρίτη ηλικία είναι το στήριγμα του κοινωνικού ιστού μέσα από τον εθελοντισμό.“Καλούμε όλους εσάς που πιστεύετε ότι έχετε να δώσετε ακόμη πολλά , να στηρίξετε το θεσμό που είναι εφικτός και έχει πολλά να αποδώσει.”
Στα πλαίσια του προγράμματος του συνδυασμού «Ανθρώπινη Πολιτεία» , Ο επικεφαλής Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου ζήτησε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο , η κοινωνική αρωγή που έχει δημιουργηθεί, προσφέροντας την χαρά της προσφοράς σε αυτούς που θέλουν να προσφέρουν.
Απαραίτητη θεωρείται η αναβάθμιση του θεσμού του ΚΑΠΗ σε κέντρα Ενδιαφέροντος και Ανάπτυξης.
Άμεσοι στόχοι, είναι η ενίσχυση των κτιριακών υποδομών και η ίδρυση νέου ΚΑΠΗ στη 3η και 4η γειτονία των Μελισσίων, η άμεση επέκταση των παροχών υπηρεσίας στα ήδη υπάρχοντα ΚΑΠΗ, η αναβάθμιση των ΚΑΠΗ της Ν. Πεντέλης και της Πεντέλης και τέλος , η διασύνδεση όλων των ΚΑΠΗ με κοινές δράσεις .
Στη συνέχεια, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημοσθένης Παπακωνσταντινου αναφέρθηκε στα γραφειοκρατικά προβλήματα , την υγεία και τις μετακινήσεις που αφορούν ηλικιωμένους ανθρώπους με προβλήματα αυτοεξυπηρέτησης.
Ζήτησε να ενισχυθεί και να επεκταθεί σε ολόκληρο το νέο Δήμο Πεντέλης το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και πρότεινε ένα δημοτικό πρόγραμμα που να διευκολύνει τη συνταγογραφία και την άμεση , ανέξοδη εκτέλεση εργαστηριακών εξετάσεων με άξονα τα ΚΑΠΗ .
Κλείνοντας ,ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε το νέο Δήμο Πεντέλης μια φιλική πόλη , που έχει να προσφέρει προσωπικά στις ανάγκες του κάθε πολίτη .
«Επιδιώκω η καθημερινότητα να γίνει πιο εύκολη για όλους εσάς που τόσα χρόνια προσφέρατε στη κοινωνία … σε εμάς όλους.
Είναι η ώρα να σας το ανταποδώσουμε και με το παραπάνω


Εκδήλωση στην Πεντέλη



Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανθρώπινη Πολιτεία», Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου υποδέχτηκε τη Κυριακή 24-10 στο κέντρο «Αγγέλικα» στη Πεντέλη τους υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς συμβούλους της Δημοτικής κοινότητας της Πεντέλης και εκατοντάδες πολίτες του δημοτικού διαμερίσματος Πεντέλης .
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πεντέλης ευχαρίστησε όλα τα μέλη και τους καλεσμένους του για τη παρουσία τους και σε φιλικό κλίμα συζήτησε με τους συνεργάτες και καλεσμένους το πρόγραμμα που αφορά ειδικά τo δημοτικό διαμέρισμα της Πεντέλης.
Ανέφερε χαρακτηριστικά πως το βουνό θα ξαναζωντανέψει και δίνοντας του ζωή καθιστούμε το μοντέλο δασικής Ανάπτυξης και Προστασίας για όλη τη χώρα.
Στα πλαίσια του προγράμματος του συνδυασμού «Ανθρώπινη Πολιτεία» ,
Ο επικεφαλής Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου ζήτησε να περιχαρακωθεί το –δυστυχώς- ελάχιστο πράσινο που έχει απομείνει , να προχωρήσουμε άμεσα σε αναδάσωση ούτως ώστε να αφήσουμε μια πολύτιμη κληρονομία στα παιδιά μας .
Το δάσος , επεσήμανε πρέπει να είναι ανοιχτό για το κάθε πολίτη , να το ζήσει, να το αγαπήσει και να το προστατέψει.
“Δεν θα δείξουμε άλλη ανοχή στην περαιτέρω επέκταση του οικιστικού ιστού στον ορεινό όγκο” τόνισε στους συνεργάτες και φίλους του συνδυασμού «Ανθρώπινη πολιτεία».
“Το Πεντελικό όρος επιθυμώ να γίνει το δασικό κέντρο της χώρας” είπε. Αναφέρθηκε επίσης στο καινοτόμο και πρωτότυπο πρόγραμμα για την οικολογική και λειτουργική αναβάθμιση του Πεντελικού όρους .
Ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου τόνισε πως το βουνό αποτελεί τη κάρδια του Δήμου μας “μας ενδιαφέρει όλους το περιβάλλον , μας ενδιαφέρει το «σπίτι μας»”.
Στη συνέχεια, ο υποψήφιος Δήμαρχος χαρακτήρισε το νέο Δήμο Πεντέλης ως πολιτιστικό προορισμό των Βορείων Προαστίων με την ανάδειξη του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας σε υπερδημοτικό πολιτιστικό κέντρο.
Μεταξύ άλλων προτεραιότητα έχει η διαμόρφωση των δικτύων πρόσβασης με μονοπάτια και ελεγχόμενους δασικούς δρόμους , η αποκατάσταση των ορυκτών πληγών του Πεντελικού όρους και η ανάδειξη των αρχαίων λατομείων μέσω των οποίων προωθήθηκε το Πεντελικό μάρμαρο για να κτιστεί η Ακρόπολη.
Άμεσοι στόχος, είναι η έγκριση του Γενικού πολεοδομικού σχεδίου της Πεντέλης , που έχει καθυστερήσει και είναι βασικό πρόβλημα για πολλές περιοχές που έχουν κατοικηθεί(κεντρική πλατεία Αγίας Τριάδας , Γκορτσέζα κλπ) και εξακολουθούν να είναι εκτός σχεδίου .
“Διαθέτουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία από την ένταξη στο σχέδιο πόλης περιοχών των Μελισσίων , ώστε να μην καθυστερήσει κι άλλο η έγκριση του εν λόγω Γ.Π.Σ.”
Μέσα στις πολυάριθμες επεμβάσεις που αναφέρονται στο μελετημένο σχέδιο έγινε αναφορά στην ανακατασκευή του οδοστρώματος στη Πεντέλη και τέθηκε το θέμα της ανάπλασης της πλατειάς Αγ. Τριάδας και της πλατείας Χαραυγής καθώς επίσης και των τετραγώνων 44-45 στη Πεντέλη .
Επεκτείνουμε και ολοκληρώνουμε το δίκτυο αποχέτευσης της Καλλιθέας Πεντέλης και της Νταού Πεντέλης , δεν έχουν δίκτυο αποχέτευσης το 2010!
“Για το συνδυασμό μας , δεν υπάρχουν πολίτες πολλών ταχυτήτων και δε γίνονται ανεκτές αδιαφανείς διαδικασίες.”
Προτεραιότητα μας είναι επίσης ο καθαρισμός των παραρεμάτιων περιοχών της Καλλιθέας Πεντέλης , Μορτερό , Πλακεντίας , Γκορτσέζας κλπ.
Βελτιώνουμε το νυκτερινό φωτισμό με χρήση λαμπτήρων νέας τεχνολογίας , χαμηλής κατανάλωσης με φωτοκύτταρο, σε περιοχές που υστερούν , όπως οι περιοχές που εντάχθηκαν τελευταία στο σχέδιο ή έγιναν διανοίξεις δρόμων καθώς και εκεί που στερούνται παντελώς φωτισμού , όπως η οδός Δουκίσσης Πλακεντίας από Πεντέλης προς την οδό Κλεισθένους.
Στο πρόγραμμα για το δημοτικό διαμέρισμα της Πεντέλης περιλαμβάνονται επίσης η αναβάθμιση των ΚΑΠΗ της Πεντέλης , η δημιουργία “Στέκι” νεολαίας στους χώρους των πρώην κατασκηνώσεων ,η δημιουργία δημόσιου βρεφονηπιακού σταθμού και νηπιαγωγείου , η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Κρυστάλλειου Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης και τέλος η πρόνοια για τα αδέσποτα ζώα .
Τέλος ,είπε χαρακτηριστικά “θέλω να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής όλων μας, και να μας κάνει περήφανους που είμαστε κάτοικοι του Δήμου Πεντέλης”.
Κλείνοντας, τόνισε “Έχουμε την καλύτερη ανθρώπινη ομάδα και μπορούμε να σχεδιάσουμε μια πολιτεία που θα ανταποκρίνεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου