Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Quiz: Ο νοικοκύρης, ο σπάταλος και ο ψεύτης

Χτες βράδυ, βρήκα λίγο ελεύθερο χρόνο (λόγω προεκλογικής περιόδου) και είπα να τσεκάρω το http://ekloges.ypes.gr/ (Διαφάνεια στις Εκλογικές Δαπάνες Συνδυασμών και Υποψηφίων). Για όσους δεν γνωρίζουν, στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, οι συνδυασμοί που θα συμμετέχουν στις δημοτικές και στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου καταχωρούν τα έσοδα, τις δαπάνες και τις πληρωμές τους που όπως αναφέρει ο νόμος πρέπει υποχρεωτικά να γίνονται μέσω τραπέζης. Στην ιστοσελίδα μπορεί να έχει πρόσβαση ο κάθε πολίτης.
Τα συμπεράσματα μου από μια πρόχειρη ματιά που έριξα είναι τα εξής:
1) Ένας υποψήφιος δήμαρχος είναι υπόδειγμα νοικοκύρη
2) Ένας υποψήφιος δήμαρχος φεσώνει την αγορά, δαπανά πολύ περισσότερα από αυτά που έχει στην άκρη. Τυχαίο; Δεν νομίζω! (τόσα χρόνια το ίδιο κάνει, δεν περίμενα και κάτι καλύτερο από αυτόν).
3) Ένας υποψήφιος δήμαρχος κάνει προεκλογική εκστρατεία με πολλά λεφτά στην άκρη αλλά δεν χαλάει euro (αν θέλουμε το πιστεύουμε!!) παρά τις διαδοχικές συγκεντρώσεις, την ενοικίαση εκλογικού κέντρου εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων και τη διάθεση του φυλλαδίου με το πρόγραμμα του συνδυασμού του σε χιλιάδες αντίτυπα.
Δείτε και μόνοι σας. Δύσκολα θα διαφωνήσετε μαζί μου.
Κάντε κλικ στα παρακάτω και βρείτε τη λύση στο Quiz:

Έσοδα – Δαπάνες – Πληρωμές: Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου
Έσοδα – Δαπάνες – Πληρωμές: Δημήτρης Στεργίου
Έσοδα – Δαπάνες – Πληρωμές: Μανώλης Γραφάκος
Υ.Γ.: Σίγουρα η δημοσίευση αυτού του post (στις 24/10/2010) θα κάνει κάποιους υποψηφίους (κατόπιν εορτής) να ανησυχήσουν και να προβούν σε διόρθωση των στοιχείων που υποβάλλουν στο http://ekloges.ypes.gr/ (ούτε αυτό θα μου προκαλέσει έκπληξη, ειδικά από τον σπάταλο).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
http://www.melissiotis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου