Μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού από 11 Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης στις 29/03/2010, χωρίς την παρουσία της Συμπολίτευσης, ο Δήμαρχος και οι πραίτορες του αναλώθηκαν σε αγώνα δρόμου για να ακυρώσουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η προσπάθεια ακύρωσης της αποφάσεως αυτής πρόσθεσε μια ακόμη ψηφίδα στο ανάγλυφο της απαράδεκτης εικόνας διαχείρισης που παγίωσε ο Δήμαρχος στην πόλη μας.
Και όμως, προσπάθησαν να ακυρώσουν την ψήφιση ενός λειτουργικότατου προϋπολογισμού, γιατί δεν προσήλθαν εκείνοι και γιατί αρνήθηκε η Πρόεδρος να συγκαλέσει το Συμβούλιο και να παρευρεθεί στην Συνεδρίαση του. Γιατί άραγε; Με αυτόν τον τρόπο προάγεται η σύνθεση σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την πόλη μας; Ασφαλώς όχι.
Κρίμα. Ο κ. Δήμαρχος φαίνεται ότι δεν έχει εμπεδώσει καλά ότι ο δημοκρατικός κόσμος του προαστίου μας δεν ανέχεται πλέον λογικές «Σερίφη».
Απομένει να δούμε τί θα επικαλεσθεί ως δικαιολογία η κυρία Πρόεδρος, τώρα που καλείται σε απολογία από τον κ. Περιφερειάρχη, γιατί αρνήθηκε να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο – ως όφειλε – σε δύο συνεχή αιτήματα των επτά Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης.
Στο Συμβούλιο της 7ης Απριλίου 2010 δεν προσήλθαμε και έχουν αιτιολογηθεί επαρκώς οι λόγοι. Επειδή όμως ο Δήμαρχος επέμενε να χρησιμοποιεί την επαναφορά του θέματος του προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο ως άλλοθι για τη μη εκπλήρωση των οικονομικών οφειλών του Δήμου, προσήλθαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 12/04/10 με πρόθεση να επαναβεβαιώσουμε τον ψηφισθέντα προϋπολογισμό της 29/03/10 και τυχόν αναγκαία αναμόρφωσή του. Και αυτό πράξαμε, όχι μόνο εμείς αλλά σύσσωμη η Αντιπολίτευση συνεπείς σε ό,τι είχαμε ψηφίσει στις 29/03/10.
Το τονίσαμε δε αυτό με έμφαση εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.Κάθε άλλη ερμηνεία που δόθηκε είτε εντός της αιθούσης είτε από μερίδα του τύπου, επιεικώς λέμε ότι δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.
Το Συμβούλιο στις 12/04/10 είχε μια μεγάλη ευκαιρία. Να ψηφίσει σε πνεύμα ομοφωνίας τον προϋπολογισμό. Το κλίμα όμως δυναμίτισε με εμπρηστικές και απαράδεκτες δηλώσεις και χαρακτηρισμούς από την έναρξή του Δημοτικού Συμβουλίου ο ίδιος ο Δήμαρχος. Παίζοντας ο ίδιος την τελευταία σκηνή του ρόλου του «δίκην Σουμπρέτας» απεχώρησε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κλείνοντας την αυλαία αυτής της παρωδίας. Η όλη ατμόσφαιρα εντός του Συμβουλίου με την πρόσκληση και επιστράτευση «αγανακτισμένων πολιτών», δυναμίτισε το διάλογο την σύνθεση και τη συνεννόηση.
Ο θεωρητικός της χούντας «Γεωργαλάς» βρήκε τους άξιους συνεχιστές του στα πρόσωπα αυτών που έστησαν όλο το ντεκόρ της απαξίωσης και του πεζοδρομίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η οφθαλμοφανέστατη ανοχή του Δημάρχου, της Αντιδημάρχου και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου σε φαινόμενα τύπου «Κοτζαμάνη», λίγο έλειψε να τινάξουν τις όλες διαδικασίες του Δ.Σ. στον αέρα.
Ειλικρινά φοβούμαστε για τη σωματική μας ακεραιότητα. Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί! Οι δύο τρεις φωνασκούντες και θορυβούντες ουδεμία σχέση έχουν με την πολιτική της Διοίκησης του Σωματείου και τον πολιτισμένο τρόπο με τον οποίο οι εργαζόμενοι διεκδικούν τις αμοιβές τους εδώ και πολύ καιρό. Μόνο που δεν ευθυνόμαστε εμείς γιατί δεν πληρώνονται.
Τις ώρες που γράφονται αυτές οι γραμμές, η πυρασφάλεια που έπρεπε να έχει πληρωθεί από το 2009 ακόμα δεν έχει πληρωθεί. Το ΚΕΚΑ δεν έχει πληρωθεί. Οι καθηγητές στο Πολιτιστικό επίσης. Οι προμηθευτές το ίδιο.
Η ευθύνη είναι του Δημάρχου!Όσον αφορά το αντίγραφο της ακυρωτικής απόφασης της Περιφέρειας σχετικά με το Συμβούλιο της 29/03/10 που παρουσίασε ο Νομικός του Δημάρχου κ. Λιναράς, δεν αμφισβητούμε την εγγυρότητα του εγγράφου, αμφισβητούμε όμως το μεθοδευμένο τρόπο έκδοσής του καθώς και τη νομική επάρκεια της απόφασης. Έχουμε τους λόγους μας!
Τόσα χρόνια το σύστημα έκδοσης ακυρωτικών αποφάσεων στην Περιφέρεια λειτουργούσε με ακρίβεια ...κομματικής πειθαρχίας. Και σήμερα ακόμα έγινε φανερό ότι και ο κ. Περιφερειάρχης είναι ...όμηρος αυτής της χωρίς ενδοιασμούς εγκάθετης γραφειοκρατίας.
Γνώριζε ο κ. Περιφερειάρχης ότι στα 11 μέλη του Δ.Σ. που απέμειναν (απόλυτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου) μετά τη φυγή του Προέδρου ότι ουδείς ανήκε στη Συμπολίτευση; Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι δεν το εγνώριζε, διότι προφανώς φρόντισαν να του το αποκρύψουν οι «ταγμένοι» υπηρεσιακοί παράγοντες.
Όλοι συμφωνούν ότι το Συμβούλιο συνεκλήθη νομίμως από το 1/3 των Δημοτικών Συμβούλων: 7 επί συνόλου 21 και ότι η έναρξη της Συνεδρίασής του με 14 μέλη, με Πρόεδρο τον Αντιπρόεδρο κ. Χρυσικό ήταν νομιμότατη.
Μετά την αποχώρηση δύο μελών της πλειοψηφίας (Χρυσικός-Βαρδουλάκης) και ενός της μειοψηφίας (Καρατζής), απέμειναν 11 μέλη. Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε απόλυτη πλειοψηφία. Μόνο που από τα 11 μέλη κανένα δεν ανήκε στη Συμπολίτευση. Συνεπώς το επιχείρημα ακύρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου ότι προήδρευσε ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος δεν ευσταθεί.
Στα επιτεύγματα του κ. Γραφάκου θα πρέπει να του αναγνωρισθεί και η διασπορά της συμπολίτευσης στα τέσσερα σημεία του ορίζοντος, γεγονός που δεν μπόρεσε να προβλέψει και ο ίδιος ο Νομοθέτης!
Το Συμβούλιο άπαξ και ήρξατο των εργασιών του όφειλε να συνεχίσει. Και ως κυρίαρχο σώμα απεφάσισε να ορίσει πρόεδρο τον πλειοψηφίσαντα σύμβουλο στις τελευταίες εκλογές. Αυτή ήταν και άτυπη γνωμοδότηση που είχαμε από το Νομικό Σύμβουλο της ΚΕΔΚΕ.
Σαν κατακλείδα:
Πέντε μήνες απομένουν μέχρι τις εκλογές. Είναι μαρτύριο για όλους. Ο Δήμος όμως και η πόλη θα λειτουργήσει γιατί υπάρχει υπεύθυνη αντιπολίτευση. Και μετά τις εκλογές στον καινούργιο Δήμο με μια νέα Δημοτική Αρχή θα μπορούμε να προσδοκούμε τα καλύτερα και να σταθούμε κυματοθραύστης στην επανάληψη τέτοιων φαινομένων.
Είμαστε παρόντες!
Για το Δημοτική ομάδα
ΜΕΛΙΣΣΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Ο επικεφαλής
Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου