Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Π. Μούστρης: προκαλεί έκπληξη ο τρόπος παρουσίασης των γεγονότων από την ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Προς: Τη Διεύθυνση Της Εφημερίδας «Αμαρύσια»
Κύριε Διευθυντά,
Στο δικτυακό σας τόπο διάβασα τα άρθρα που αναρτήσατε χθες 16.04.2010, σχετικά με την ψήφιση του Π.Υ του δήμου μας την 12.04.2010. Ο τρόπος παρουσίασης των γεγονότων προκαλεί έκπληξη, αδικεί την εξαίρετη συνεργάτιδά σας κ. Κατερίνα Καρύγιαννη και μοιραία, προκαλεί προβληματισμό και οδηγεί σε σκέψεις ... Για την πληρέστερη λοιπόν ενημέρωση των αναγνωστών σας, θα παρακαλούσα να τους θέσετε υπόψη και τ' ακόλουθα:
Ο χαρακτηρισμός των 11 από τους 21 δημοτικούς συμβούλους ως «Μειοψηφίας», νομίζω ότι δεν είναι εύστοχος, διότι οδηγεί σε λάθος συνειρμούς περί συγκυριακών και πραξικοπηματικών ενεργειών από μια μειοψηφία, ενώ πρόκειται για σαφή, συνειδητή και νόμιμη ενέργεια της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.
Μειοψηφία είναι αντίθετα, η δημοτική ομάδα του δημάρχου, η οποία εκμεταλλευόμενη νομικό κενό, προσπάθησε να παρεμποδίσει την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου ν' ασκήσει τα δικαιώματά της και να λειτουργήσει υπέρ των συμφερόντων του δήμου. Διότι, αντί ν' ανταποκριθεί στο νόμιμο αίτημα του 1/3 των δημοτικών συμβούλων και να συγκαλέσει το δημοτικό συμβούλιο, ώστε όλοι μαζί να καταρτίσουμε και ψηφίσουμε τον Π.Υ του δήμου, η πρόεδρος του ΔΣ (ή επί το ακριβέστερο : Πρόεδρος της δημοτικής ομάδας του δημάρχου, αφού έχει «εκλεγεί» με μόνο 7 από τους 21 ψήφους του ΔΣ) δεν συνεκάλεσε, ως όφειλε το ΔΣ, με αποτέλεσμα να έχει ήδη κληθεί από τον κ. Γενικό Γραμματέα Π.Α να δώσει άμεσα εξηγήσεις ( ν' απολογηθεί ) για την παράβασή της.
Η ακύρωση της απόφασης του ΔΣ της 29.03.2010 ελέγχεται για τη νομιμότητά της

 και οφείλεται σε «λάθος» χειρισμούς υπηρεσιακών παραγόντων, οι οποίοι έχουν επισημανθεί αρμοδίως και θα επιδιωχθεί η δέουσα αποκατάσταση και αναζήτηση των ευθυνών, όπου υπάρχουν. Σημειώνουμε μόνο, για την ώρα, ότι είχε δοθεί προφορική γνωμοδότηση από το νομικό σύμβουλο της ΚΕΔΚΕ, έχει ζητηθεί εγγράφως, από μηνός, υπεύθυνη απάντηση από την αρμόδια υπηρεσία για τον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος , η οποία δεν έχει ακόμη δοθεί, σκόπιμα κατά τη γνώμη μας, δεν παρευρισκόταν στη συνεδρίαση κανένας σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού , οι δυο που παρευρέθηκαν στην αρχή, οι κ.κ Χρυσικός και Βαρδουλάκης, αποχώρησαν μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ώστε να προκαλέσουν πρόβλημα συνέχειας. Στην προκειμένη περίπτωση, η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος απέσχον αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων τους και έχουν διαπράξει, κατά τη γνώμη μας, παράβαση των καθηκόντων τους.
Ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΔΚ) στο άρθρο 148, παραγρ. 2, ορίζει ότι οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι εκτελεστές αφ' ότου εκδοθούν και αλλού ότι ο δήμαρχος δεν ευθύνεται όταν εκτελεί αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, οι οποίες δεν έχουν ανακληθεί ή ακυρωθεί. Και από τις 29.03 2010 μέχρι τις 12.04 2010 η απόφαση του ΔΣ ήταν σε πλήρη ισχύ, δεν είχε καν υποβληθεί ένσταση από οποιονδήποτε και, συνεπώς, ο δήμαρχος μπορούσε, και όφειλε,να λειτουργήσει ανάλογα ώστε να καλύψει τις ανάγκες του δήμου και ιδιαίτερα αυτές που αφορούσαν αποδοχές προσωπικού, κάποιες από τις οποίες εκκρεμούσαν από το 2009, αν και τότε είχαν και πάλι ψηφισθεί. Φαίνεται όμως ότι άλλοι ήσαν οι λόγοι. ίσως η εξοικονόμηση χρόνου για εξεύρεση χρημάτων, ίσως η πρόκληση επίπλαστων εντυπώσεων, ίσως......άλλοι λόγοι. ¨Όσον αφορά στις "εκδηλώσεις" κάποιων ατόμων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ίσως θα ήταν ενδιαφέρον να ερευνήσετε και να μάθετε αν εργάζονται στο δήμο, σε ποια υπηρεσία , αν έχουν πληρωθεί, ποια τα πραγματικά ελατήρια τους και από που ελέγχονται και για ποιο σκοπό....
Σχετικά με την εξέλιξη της συνεδρίασης της 12.4 2010 δεν αντιλαμβάνομαι τις θριαμβολογίες. Η πλειοψηφία ούτε σύρθηκε ούτε πιέσθηκε από οποιονδήποτε και φυσικά ούτε ούτε από την «απόφαση» της ΤΕΔΚΝΑ,της οποίας δεν έχουμε λάβει γνώση ακόμη, πέραν κάποιων θολών και αβέβαιων δηλώσεων οι οποίες, εάν αληθεύουν, θα ήσαν σε βάρος της Διοίκησης. Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, ήταν προετοιμασμένη για μια τέτοια εξέλιξη και αποφασισμένη να επαναβεβαιώσει την απόφασή της και να δώσει επιτέλους Π/Υ στο δήμο, αφού μέχρι τότε η διοίκηση δεν ήταν σε θέση να το πράξει ,έχοντας πλέον την ευκαιρία να το κάνει με την παρουσία όλου του δημοτικού συμβουλίου, στερώντας κάθε αιτίαση από οποιονδήποτε.
Όσον αφορά στο τελικό ύψος του Προϋπολογισμού, όπως είχαμε δεσμευθεί, θα προσθέταμε ένα ποσό δαπανών ΠΟΕ, στο όριο που θα επέτρεπαν τα εκτιμώμενα ως βέβαια έσοδα, εφόσον ο δήμαρχος μας παρέδιδε τους ονομαστικούς πίνακες ΠΟΕ, που επιμόνως ζητούσαμε, προφορικώς και εγγράφως, από καιρό. Και επειδή η Διοίκηση του δήμου κατά την εξέλιξη της συνεδρίασης υποχώρησε και δεσμεύθηκε να μας παραχωρήσει την επομένη τους σχετικούς ονομαστικούς πίνακες, αφού επανακαταθέσαμε τον Π/Υ που είχαμε ψηφίσει και επαναβεβαιώσαμε τη βούλησή μας να τον ψηφίσουμε και πάλι, και εφ' όσον θα παρέμενε σε ισχύ η επιτροπή που είχαμε ψηφίσει,δεσμευθήκαμε και οι 11, την επομένη το πρωί να συμπληρώσουμε τους ανάλογους κωδικούς, αφού θα είχαμε στα χέρια μας τους σχετικούς πίνακες.¨Όπως και επράξαμε.
Το τελικό ύψος του προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 13.432.005,20 €, από τα οποία 582.604.27€ αποτελούν δαπάνες ΠΟΕ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα 98.083,29€ οφειλόμενα ενοίκια για το κληροδότημα ΚΑΛΑΜΒΟΚΗ ,τα 87.000,00€ για το ακίνητο του φιλανθρωπικού Συλλόγου Αγ. Μαρίνας και τα 132.598,48€ για τις επιστροφές της 1ης γειτονιάς(περιοχή ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΛΟ).
Ο Π/Υ που ψηφίσαμε, καλύπτει τις βασικές ανάγκες λειτουργίας του δήμου, στο σύνολό του, εάν εξασφαλισθούν τα εκτιμώμενα έσοδα. Εάν εξασφαλισθούν πρόσθετα βέβαια έσοδα, τότε θα προβούμε στις αναγκαίες αναμορφώσεις ώστε να αποπληρωθούν τ' άλλα 4.300.000€, περίπου, που οφείλουμε ως ΠΟΕ ή και να ψηφίσουμε και νέες προμήθειες ή έργα.
Εμείς πράξαμε το χρέος μας. Από δω και πέρα είναι δουλειά του Δημάρχου να προσπαθήσει να εξασφαλίσει τις θεσμοθετημένες πιστώσεις και να φέρει φρέσκα χρήματα στο Δήμο και να κάνει μια επιμελημένη διαχείριση.
Μελίσσια, 17 Απριλίου 2010

Με Εκτίμηση
Παναγιώτης Μούστρης
Δημοτικός Σύμβουλος
Μέλος Της «Δημοτικής Κίνησης των 6»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου