Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Δ. Παπακωνσταντίνου:"Χτίζουμε μαζί τα Μελίσσια μας"

                           Προεκλογικές ασκήσεις
Με το σύνθημα «Χτίζουμε μαζί τα Μελίσσια μας, μια ευρωπαϊκή πόλη με κέντρο τον άνθρωπο», υποδέχτηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου τους κατοίκους των Μελισσίων που βρέθηκαν στις 9 Ιουνίου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, σε μια εκδήλωση κατά την οποία παρουσίασε το όραμα του συνδυασμού του για τον συνενωμένο Δήμο.
Υπεραμυνόμενος της αναγκαιότητας της διοικητικής μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη», ο κ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε τις προτεραιότητες του συνδυασμού του για μια «πράσινη - κοινωνική - ψηφιακή πόλη».
Ιδιαίτερη μνεία έκανε, μεταξύ άλλων, στη στόχευση του συνδυασμού του για διεκδίκηση ελεύθερων χώρων, βελτίωση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη κι ανάπτυξη των υποδομών, με τη δημιουργία σταθμού ΜΕΤΡΟ στη Ναυτική Βάση, κατασκευή της περιφερειακής Πεντέλης και της περιφερειακής Σισμανογλείου.
Προβάδισμα στην παιδεία, στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του πολίτη και στη διαφάνεια έδωσε στην ομιλία του ο κ. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας όμως ότι για την υλοποίηση όλων των παραπάνω θ’ απαιτηθεί «νέα ισχυρή δημοτική αρχή, η οποία, με γνώση, ικανότητα κι εντιμότητα, να οργανώσει τον καινούργιο Δήμο».
Στο σημείο αυτό ο ομιλών έβαλε κατά της σημερινής διοίκησης του Δήμου, κάνοντας λόγο για «δημαρχοκρατία, διοίκηση μειοψηφίας, ακύρωση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από τον περιφερειάρχη, αδιαφανείς διαδικασίες, με επίκληση εξαιρετικών αναγκών, απαξίωση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου κι έλλειμμα ενημέρωσης».


Όπως ήταν αναμενόμενο, εκτενώς αναφέρθηκε και στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, που χαρακτηρίστηκε όπως είπε από «υπέρμετρες δαπάνες, διαχειριστικές ακροβασίες κι ανεπίτρεπτες ταμειακές εκκρεμότητες».
Η πολιτική αυτή ευθύνεται, όπως τόνισε, για τα υπέρμετρα χρέη του Δήμου -τα υπολόγισε σε 13,5 εκατ. ευρώ- που έχει πλέον καταχωρηθεί στη συνείδηση του κόσμου ως «κακοπληρωτής», αφού χρωστά σε προμηθευτές, υπαλλήλους, τράπεζες, ΙΚΑ.
Τις... βολές κατά του δημάρχου Μανώλη Γραφάκου, διαδέχτηκαν οι αιχμές κατά του Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη, δημάρχου Πεντέλης κι υποψηφίου δημάρχου για τον νέο Δήμο, με τον κ. Παπακωνσταντίνου να τονίζει ότι κανένας δεν γνωρίζει την εικόνα των οικονομικών του Δήμου Πεντέλης, αφού στη διοίκηση κυριαρχεί η λογική της «ενός ανδρός αρχής» κι η αδιαφάνεια, ελλείψει διπλογραφικού συστήματος.
Στον αντίποδα, παρουσίασε τον συνδυασμό του «ως την ήρεμη πολιτική δύναμη που εγγυάται την ανάπτυξη της πόλης, με κοινωνική συνοχή, πολιτική ευπρέπεια και πολιτικό ήθος», χωρίς όμως επίσημες ανακοινώσεις για πρόσωπα και πράγματα που φαίνεται ότι δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί.
Σημειώνουμε πάντως ότι παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρώην δήμαρχος Μελισσίων Γιάννης Μητρόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Πεντέλης Γιάννης Σαφλιάνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης Βλάσης Σιώμος, ο αντιδήμαρχος Νέας Πεντέλης Γιώργος Μουαμελετζής και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νέας Πεντέλης Γιάννης Κουρής, και Μάρκος Δρόσος.
«Πράσινες» προτεραιότητες
Οι «πράσινες» προτεραιότητες του συνδυασμού Παπακωνσταντίνου ορίστηκαν ως εξής: Νέος πολεοδομικός κανονισμός, με βιοκλιματικά κτήρια κι ανάλογα υλικά, φύτευση ταρατσών, μείωση της εξάρτησης από το πετρέλαιο, μείωση κατανάλωσης ενέργειας (ηλιακοί θερμοσυσσωρευτές, φωτοβολταϊκά κάτοπτρα, αξιοποίηση γεωθερμικής ενέργειας, μείωση απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση, ανακύκλωση, κατασκευή δρόμων με νέα υλικά, υπογειοποίηση όλων των δικτύων (ΟΤΕ, ΔΕΗ), σύγχρονα πεζοδρόμια προσβάσιμα σε ΑΜΕΑ, εξοικονόμηση νερού, με νέου τύπου ασφαλτοστρώσεις, σύγχρονα parking, με μηχανικές θέσεις στάθμευσης (εξοικονόμηση χώρου, προστασία από ρύπους).
Κατερίνα Καρύγιαννη
http://www.amarysia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=28712:-lr-&catid=144:new&Itemid=218

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου