Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου
Ένα νέο μοντέλο Αυτοδιοίκησης για τον ενιαίο Δήμο Πεντέλης, προανήγγειλε το βράδυ της 27ης Σεπτεμβρίου, ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Πεντέλη Εν Δράσει», Αντώνης Φειδοπιάστης. Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, στην Λ. Δημοκρατίας 49, στα Μελίσσια, από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη, φίλοι του συνδυασμού και πλήθος δημοτών με τις οικογένειές τους.Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Φειδοπιάστης αναφέρθηκε στην δύσκολη εποχή που διανύει ο τόπος, με το Μνημόνιο και τον «Καλλικράτη», αλλά και την συνεχόμενη πορεία υποβάθμισης της πόλης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «η ανασφάλεια, η ανέχεια, η φτώχεια, η ανεργία των νέων, η επίθεση προς το περιβάλλον, η μηδαμινή πρόβλεψη για τα προβλήματα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αναπήρων και ηλικιωμένων, μας αναγκάζει όλους να σκεφτούμε πιο σοβαρά την “επόμενη” μέρα, το πώς θα σχεδιάσουμε την Πόλη μας». Δεν δίστασε να αναφερθεί στις ευθύνες που έχουν οι διοικήσεις των Μελισσίων και της Πεντέλης στην σημερινή εικόνα του Δήμου, με τις μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές, την αδιαφάνεια και το «αλαλούμ» των οικονομικών, τους απλήρωτους εργαζομένους αλλά και το δυσβάσταχο χρέος.
Ο κ. Φειδοπιάστης αναφέρθηκε στο όραμα του της «Πεντέλη Εν Δράσει» με τα παρακάτω λόγια: «Η Πεντέλη μπορεί να ξαναγίνει πράσινη και ανθρώπινη, και να προχωρήσει στο μέλλον με εφόδια όπως η ενεργειακή αυτονομία, όσον το δυνατόν, και η ανθρώπινη αλληλεγγύη… Δεσμευόμαστε ότι η “Πεντέλη Εν Δράσει”, ουδεμία σχέση έχει με φαινόμενα αυταρχισμού, συγκεντρωτικής διοίκησης, ή συνθηκών αδιαφάνειας». Εν συνεχεία, παρέθεσε τα πρώτα βήματα που πρέπει να γίνουν, για να μπει ο τόπος σε τάξη: «Επιβάλλεται να ξεκαθαρίσει άμεσα και γρήγορα το θολό οικονομικό τοπίο του Δήμου, ποιός χρωστάει πού και τί. Ταυτόχρονα, θα προχωρήσουμε άμεσα και στην απόδοση ευθυνών». Ενώ, αναφερόμενος και στα καινούργια «ήθη», που φέρνει ο «Καλλικράτης»: «Πόσος κόσμος γνωρίζει, ότι πλέον, οι Δήμοι που χρωστούν, δεν θα δέχονται επιχορηγήσεις για έργα, αλλά για να αποπληρώνουν τα χρέη τους; Πόσοι γνωρίζουν ότι ήδη οι κρατική επιχορήγηση προς τους δήμους έχει μειωθεί πάνω από 30% και αναμένεται να μειωθεί και άλλο από το 2011. Όχι απλώς δεν το γνωρίζει αυτό ο κόσμος, αλλά μπορεί να πιστέψει κιόλας διαφόρους, που τάζουν “λαγούς με πετραχήλια”, προς άγρα ψήφων, τονίζοντας ότι όσα δεν έκαναν τόσα χρόνια, θα τα πραγματοποιήσουν μετά τον Νοέμβριο».
Κλείνοντας, ο κ. Φειδοπιάστης αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους, κάλεσε τους δημότες «σε δράση», έτσι ώστε «να γίνουν πράξη τα όνειρά μας»!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου