Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι (Μελίσσια)
Αλατάς Θέμης, Βορέας Θεόφιλος, Γεώργα Σοφία,
Δρακούλη Άσπα, Εμμανουήλ Γιάννης, Ζάγκας Λάμπρος,
Ζώη Αγνή, Καρίκα Βασιλική, Κουρούκλης Γιώργος,
Κρουστάλλης Γιάννης, Κωστόπουλος Βασίλης, Λαγουδάκος Μιχάλης, Λάζος Βασίλης, Λυκουρέση Αγγελική,
Μαθιός Γιώργος, Μανίκας Αργύρης, Μητροπούλου Γεωργία,
Μόσχος Απόστολος, Μουζάκης Βασίλης, Μπαλάσκας Θεμιστοκλής, Νάστας Δημήτρης, Παλαιοδήμος Άγγελος, Παππά Γιώτα, Παππά Σοφία, Πετράκη Μαρία,
 Σατολιά Ανδρομάχη, Σιάρκου Ζωή, Στραβοράβδη Ελένη.
Υποψήφιοι Τοπικοί Σύμβουλοι (Μελίσσια)
Αγάθου - Λαμπαδαρίδη Σπυριδούλα, Αλυσανδράτου-Ανδριανού Κατερίνα, Βενιέρη Άννα, Κωνσταντής Αντώνης, Μουσούρης Φιλήμονας,  Μπίνας Κωνσταντίνος,  Παπαστεργιάδης Θωμάς, Παραμυθιώτη Θηρεσία,  Ροσταδάκης Γιάννης, Τριανταφύλλου Φίλιππος, Φραντζής Απόστολος

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι (Νέα Πεντέλη)
Δεβεράκη Βίβιαν, Δρόσος Μάρκος, Κουρής Γιάννης, Λουτσάρης Μιχάλης, Μουαμελετζής Γιώργος, Πετριτσόπουλος Βασίλης, Πολυχρονόπουλος Χρήστος, Σαφλιάνης Γιάννης, Σκαρλάτου Ζιζή, Χονδροπούλου - Χοτζέα Μαρίνα
Υποψήφιοι Τοπικοί Σύμβουλοι (Νέα Πεντέλη)
Δεδούση Βασιλική,Οικονομίδης Νίκος, Περγάλης Δημήτρης,Τζαβόπουλος Σταύρος
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι (Πεντέλη)
Αρβανιτόπουλος Κωνσταντίνος,Ελευθεριάδης Πάρης,Μαρούλης Αύγουστος, Μαυρέα Κωνσταντίνα, Παπαδέλης Φραγκλίνος, Πατσιαλού Κωνσταντίνα, Σιμάτου Βασιλική
Υποψήφιοι Τοπικοί Σύμβουλοι (Πεντέλη)
Αναστασιάδης Στράτος,Νίκας Λάμπρος, Παπαγιαννοπούλου Κωνσταντίνα - Μελίνα, Ξάφης Σπυρίδων

Τιμήθηκε ο Αντώνης Φειδοπιάστης
Σε μια σεμνή τελετή, την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Καμίτσης του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου (Μορτερό) έδωσε το μετάλλιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον αντιδήμαρχο και υποψήφιο δήμαρχο Αντώνη Φειδοπιάστη, μαζί με τις ευχαριστίες του καθηγούμενου και Πατριαρχικού Εξάρχου Πάτμου κ. Αντύπα και της Ιεράς Αδελφότητας.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε για τη στήριξη που παρείχε στον ιερό ναό ο κ. Φειδοπιάστης τα τελευταία χρόνια. Ο πάτερ Ιερόθεος τόνισε τα εξής: «Σταθήκατε στο πλευρό μας όποτε κρίθηκε αναγκαίο, στηρίξατε τις προσπάθειές μας με τον καλύτερο τρόπο ηθικά και υλικά. Αποτελείται πλέον για εμάς έναν δικό μας άνθρωπο».
Ο κ. Φειδοπιάστης από την πλευρά του ευχαρίστησε για αυτή την μεγάλη τιμή και επαίνεσε το έργο του πατέρα Ιερόθεου, που είναι πάντα κοντά σε όποιον συνάνθρωπο χρειάζεται την βοήθειά του.

Ανακοίνωση υποψηφίων του συνδυασμού
"ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ"
Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010
στις 11:00 π.μ.
στο Διασχολικό Αθλητικό Κέντρο (ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ),
θα γίνει η παρουσίαση
των υποψηφίων
δημοτικών συμβούλων
του συνδυασμού "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ".
Όλοι μαζί για τη νίκη!!!
------------------------
Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου
Υποψήφιος Δήμαρχος
Δήμου Πεντέλης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΗΝΑΣ
ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 50 ΑΘΗΝΑ T.K.10680
ΤΗΛ 210.38.90.170 – 171
E-FAX:211.5555.907
E-MAIL: peath@pasok.gr
URL: http://pe.pasok.gr/athina
Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»
ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Διαχρονικά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι το κίνημα της Αυτοδιοίκησης, ενός θεσμού που το ίδιο εμπνεύστηκε, πραγματοποίησε και ανάπτυξε ερχόμενο σε επαφή με την τοπική κοινωνία, αντλώντας δυνάμεις από αυτή. Το σχέδιο «Καλλικράτης» έρχεται να εκσυγχρονίσει, να εκμοντερνίσει την Αυτοδιοίκηση και να την κάνει ακόμα πιο αντιπροσωπευτική και λειτουργική.
Αποτελεί επί της ουσίας το βασικό πυλώνα για τις διαρθρωτικές αλλαγές, που δεσμεύτηκε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να πραγματοποιήσει με το προεκλογικό του πρόγραμμα: αποκέντρωση εξουσιών, δημιουργία ισχυρών Περιφερειακών και Τοπικών Αυτοδιοικήσεων, προκειμένου να έχουν οι τοπικές κοινωνίες περισσότερη δύναμη και πόρους, να ορίζουν τις τύχες τους, αλλά και για να περιέχονται καλύτερες, πιο άμεσες υπηρεσίες στον πολίτη. Το σχέδιο «Καλλικράτης» θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για περαιτέρω αλλαγές σε πολιτικούς τομείς όπως στο χώρο της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας, της ανάπτυξης, εξορθολογίζοντας έτσι το κράτος και συμβάλλοντας στην καλύτερη δυνατή και διαφανή οικονομική διαχείριση.
Πρόκειται για ουσιαστικές ανατροπές και βαθιές τομές στον τρόπο λειτουργίας του κράτους, της οικονομίας και εν τέλει της ίδιας της κοινωνίας. Τα αποτελέσματα αυτών των αλλαγών θα τα εισπράξει άμεσα ο πολίτς στην καθημερινότητά του.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, η Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αθήνας και η Β2 Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αθήνας έχοντας ολοκληρώσει τις σχετικές καταστατικές διαδικασίες για την ανάδειξη υποψηφίων δημάρχων, έτσι όπως αυτές καθορίστηκαν από τα αρμόδια όργανα του Κινήματος, εκφράζουν τη στήριξή τους στον συνδυασμό «Ανθρώπινη Πολιτεία» με επικεφαλής τον Δημοσθένη Παπακωνστατίνου για τον ενιαίο Δήμο Πεντέλης (Μελίσσια – Ν. Πεντέλη – Πεντέλη).
Για την Π.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ ΑΘΗΝΑΣ Για την Ν.Ε. Β2
Ο Γραμματέας                                Ο Γραμματέας
Κώστας Πούλιος                            Ηλίας Μουρίκης

ΩΡΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ
Του Απόστολου Φραντζή
(Πρώην Γραμματέα Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ)
Βρισκόμαστε μόλις 60 ημέρες πριν από μια πολύ κρίσιμη μάχη. Μάχη για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της χώρας. Είναι αλήθεια ότι η υπόθεση Αυτοδιοίκηση αρχίζει επιτέλους και στην Ελλάδα να αποκτά σιγά-σιγά και σίγουρα με πολύ αργούς ρυθμούς σάρκα και οστά. Ο Νοέμβριος του 2010 αποτελεί μια πραγματική πρόκληση αφού:
• Εκλέγουμε για πρώτη φορά ΑΙΡΕΤΗ Περιφερειακή αυτοδιοίκηση
• Εκλέγουμε για πρώτη φορά λιγότερες από 400 Δημοτικές Αυτοδιοικητικές Αρχές.
• Το πολιτικό διακύβευμα του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» δεν είναι άλλο από το να κατορθώσει να βάλει την Ελλάδα σε μια άλλη, σύγχρονη, αποτελεσματική και προωθητική τροχιά ανάπτυξης και προόδου.
• Οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες και πολλές. Οι προκλήσεις ακόμη μεγαλύτερες, ακόμη σπουδαιότερες. Θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε; Είναι ένα ανοικτό στοίχημα για όλους.
Στο νέο «καλλικράτειο» Δήμο μας (Μελίσσια –Πεντέλη – Νέα Πεντέλη), ένα δήμο πραγματικό φιλέτο από άποψη φυσικού κάλλους για το λεκανοπέδιο Αττικής, μία και μόνη υποχρέωση έχουμε: Να ανταποκριθούμε με τόλμη, φαντασία, μεράκι, σχέδιο, γνώση και αποτελεσματικότητα στα πολλά μεγάλα και σύνθετα προβλήματα του Δήμου μας. Κυρίαρχα όμως να αποδείξουμε στην πράξη την αγάπη, φροντίδα και ενδιαφέρον που του ταιριάζει. Και αυτό το τονίζω γιατί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια κυρίως,
 το μόνο που γνωρίσαμε και βιώσαμε από την απερχόμενη αυτοδιοικητική αρχή και τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Γραφάκο, ήταν η πλήρης απαξίωση – σε βαθμό ευτελισμού – προσώπων, διαδικασιών, θεσμών και αξιών. Μια τετραετία απώλειας για το δήμο μας, που μας γύρισε πάρα πολλά χρόνια πίσω.
Η δημοτική μας παράταξη " ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ " με πρόεδρο και αυριανό δήμαρχο το σύντροφο Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, συμπλήρωσε τέσσερα χρόνια ζωής. Σε αυτό το διάστημα ο αυριανός δήμαρχος μας και η δημοτική μας παράταξη με σχέδιο πρόγραμμα, αλλεπάλληλες δράσεις και παρεμβάσεις απέδειξε ότι:
• Κατάφερε να περισώσει τα χειρότερα
• Απέδειξε ότι είναι γνώστης, ικανός, αποφασιστικός, αποτελεσματικός και άοκνος μαχητής των ιδεών και αξιών που υπηρετεί.
• Απέδειξε, περνώντας ταυτόχρονα το μήνυμα προς όλους μας ότι πραγματικά είναι μαχητής των συλλογικών δράσεων, της σύνθεσης μέσα από τη διαφορετικότητα, της ενεργής συμμετοχής όλων με ρόλους και ευθύνες, ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε ΠΟΛΛΑ. Αντίθετα κάθε ένας από μόνος του, από λίγα έως ελάχιστα.
• Απέδειξε ότι είναι σε θέση και μπορεί να διαχειρίζεται με σοβαρότητα, σεβασμό, γνώση και αξιοπρέπεια το ανθρώπινο δυναμικό.
• Απέδειξε με τον πλέον έμπρακτο τρόπο, πως πρέπει να λειτουργούν τα συλλογικά όργανα.
• Απέδειξε ότι διαθέτει αρετές τουλάχιστον σπάνιες, χρήσιμες και αναγκαίες στο σημερινό κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι.
Γι’ αυτό και είμαι πεπεισμένος, ότι η μάχη αυτή όχι μόνο θα έχει νικηφόρα προοπτική, αλλά στο πρόσωπο του ο νέος δήμος μας θα βρει έναν δήμαρχο αξιόπιστο, γνώστη, ικανό, σοβαρό που με ειλικρίνεια και συνέπεια θα τον οδηγήσει στο μέλλον ανοίγοντας νέους δρόμους ελπίδας, σιγουριάς και αξιοπρέπειας.
Ήμουν από αυτούς που σε καιρούς δύσκολους συνέβαλλα στο βαθμό του δυνατού στη δημιουργία της δημοτικής μας Παράταξης, αφού στα δύσκολα αυτά χρόνια (2004-2008) είχα την τιμή και την ευθύνη να είμαι Γραμματέας της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ. Γνωρίζω επομένως από πρώτο χέρι τους αγώνες, αγωνίες, το μόχθο όλων και κυρίαρχα του Προέδρου της Δημοτικής μας Παράταξης και αυριανού Δημάρχου συντρόφου Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, προκειμένου σήμερα να δώσουμε αυτή τη μεγάλη μάχη με όρους νίκης και μόνο.
• Επειδή οι μεγάλες μάχες δεν δίνονται από παρατηρητές αλλά από ενεργούς, μάχιμους και δημιουργικούς – συμμετοχικούς πολίτες.
• Επειδή η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη έχει μάθει να δίνει μεγάλες και σπουδαίες μάχες για το μέλλον του τόπου.
• Επειδή είμαι σπλάχνο – στρατιώτης αυτής της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση της δημοτικής μας Παράταξης «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» και στον πρόεδρο της σύντροφο Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου. Αυτή μου η επιλογή – απόφαση σηματοδοτεί ταυτόχρονα την επιτακτική αναγκαιότητα της συστράτευσης όλων μας στο πλευρό του αυριανού δημάρχου για τη μεγάλη νίκη και την αλλαγή πορείας.

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ»
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

…« την ιστορική αυτή στιγμή για την περιοχή μας, με αίσθημα ευθύνης και ελπίδας, βλέπω για ακόμη μια φορά πως δεν είμαι μόνος μου, πως είμαστε όλοι μαζί! Και όλοι μαζί μπορούμε! Μπορούμε μαζί να δρομολογήσουμε το κοινό μας όραμα «Να δημιουργήσουμε το μεγάλο δήμο Πεντελικού!!!»
Με τις λέξεις αυτές , ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάλης και υποψήφιος δήμαρχος του Νέου Δήμου Πεντελικού, έκλεισε την συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του, στα εγκαίνια των εκλογικών γραφείων του συνδυασμού «Ανεξάρτητο Κίνημα Πεντελικού», το βράδυ της Κυριακής 5 Σεπτεμβρίου 2010. Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών από τα Μελίσσια, τη Ν. Πεντέλη και την Πεντέλη, και με έντονη παρουσία της νεολαίας που έδωσε τον τόνο και τον ενθουσιασμό, πλημμύρισε ασφυκτικά τα γραφεία, για να δει, να ακούσει και να συνομιλήσει με τον δήμαρχο Δημήτρη Στεργιου - Καψάλη, για τα προβλήματα που τον απασχολούν στην πόλη. Και εκείνος είχε χρόνο για όλους, για κάθε έναν ξεχωριστά, να τον καλωσορίσει και να πουν δύο λόγια μαζί.
Μετά τον αγιασμό , στην ομιλία του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις βασικές αρχές του προγράμματος διοίκησης , που έχει εκπονήσει με όλους τους συνεργάτες του, καθώς και στην προσωπική φιλοσοφία για την αυτοδιοίκηση. Φιλοσοφία που υλοποιεί και εφαρμόζει κατά την 12ετή διαδρομή του στην πολιτική. Φιλοσοφία η οποία τον έχει καταξιώσει στην συνείδηση των πολιτών για αυτό τον εκλέγουν Δήμαρχο Πεντέλης για τρίτη συνεχή τετραετία με το συντριπτικό ποσοστό του 82.3%.
Ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση, συλλογικότητα, τιμιότητα και ειλικρίνεια, διαφάνεια αξιοκρατία, ανθρωπιά, ισότιμη πρόνοια, περιβάλλον, εργατικότητα ,συνέπεια είναι μερικές πτυχές του προγράμματος, τις οποίες ανέπτυξε διεξοδικά. Με σεβασμό και ήθος προς τις δημοκρατικές διαδικασίες, κάλεσε τους πολίτες να διαβάσουν τα προγράμματα και των άλλων υποψηφίων ώστε να αποφασίσουν δίκαια για το μέλλον τους ,το μέλλον των παιδιών τους .
Για πρώτη φορά στην πολιτική σκηνή της πατρίδας μας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτικός ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ για :
• Την προσωπική λειτουργία (παρών σε κάθε θέμα και κάθε στιγμή 24 ώρες το 24ωρο, ανοιχτό γραφείο σε όλους , χωρίς οδηγό και δημόσιο αυτοκίνητο και ειδικά έξοδα)• Το Χωροταξικό, το περιβάλλον, τα οικονομικά, το συγκοινωνιακό, το ανθρώπινο δυναμικό και την πολιτική προστασία.Τόνισε επίσης ότι οι εξουσίες είναι πρόσκαιρες και δεν είναι αυτοσκοπός. Οι θέσεις , οι εξουσίες και οι καταστάσεις αλλάζουν. Η Ανθρωπιά όμως επιβάλλεται και είναι η σταθερή μας αξία.Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 8μμ , στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου , στα Μελίσσια , θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση του συνδυασμού «Ανεξάρτητο Κίνημα Πεντελικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου