Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Πλήρης υποβάθμιση του Δημ. Συμβουλίου

 Σε πλήρη υποβάθμιση και ανυποληψία έχει οδηγήσει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Μελισσίων η συνεχής απουσία του Δημάρχου και η ανικανότητα των Δημοτικών του Συμβούλων να εισηγηθούν τα θέματα.
Έτσι οκτώ περίπου μήνες ο Δήμαρχος κρύβεται. Δεν προσέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο! Ούτε στις κατ’ επανάληψη συνεδριάσεις με θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού προσήλθε. Τα λιγοστά μέλη της παράταξής του που έχουν απομείνει, αδυνατούν να εισηγηθούν τα θέματα. Άλλοτε συνειδητά λόγω μεθοδολογίας και ιδιοσυγκρασίας και άλλοτε ασυνείδητα λόγω άγνοιας, παραπληροφορούν, δημιουργούν σύγχυση, προκαλούν εντάσεις, εμπλέκουν τις υπηρεσίες σε καθαρά πολιτικές και νομικές αποφάσεις και προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από αυτές.
Έχουν οδηγήσει με την άλογη και παράλογη πολιτική τους σε τραγικά αδιέξοδα το Δήμο. Δεν έχουν συναίσθηση των ευθυνών τους. Τι Δήμο θα παραδώσουν μόνον αυτοί γνωρίζουν! Την ώρα που χρωστούν εκατομμύρια ευρώ σε προμηθευτές και μάλιστα συμπολίτες μας, σχεδίαζαν φεστιβάλ δεκάδων χιλιάδων ευρώ που τελικά αποτρέψαμε και αρνήθηκαν πεισματικά στο τελευταίο Συμβούλιο την περικοπή των αμοιβών κατά 7% των Προέδρων των Νομικών Προσώπων που προτείναμε.

Όταν όλοι οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι, υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης, αυτοί φοβήθηκαν μη χάσουν τα 50 ευρώ το μήνα και αντέδρασαν σύσσωμοι ως παράταξη. Και αυτή τους η αμοιβή δεν είναι το κύριο εισόδημα τους. Είναι συμπληρωματικό!
Όλα αυτά βέβαια τα γεννά η απουσία του Δημάρχου από το Δημοτικό Συμβούλιο και λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου μέσω κινητού, καθώς αδυνατούν να αποφασίσουν χωρίς οδηγίες σε ότι προκύπτει κατά τη διάρκεια της συζήτησης, δεν νοείται. Αυτή την επικοινωνία μόνο στα γήπεδα την έχουμε δει όταν ο προπονητής είναι τιμωρημένος και έχει αποβληθεί από τους αγωνιστικούς χώρους. Εδώ ποιος απέβαλε το Δήμαρχο;
Όσες διαφορές και αντιθέσεις και αν έχουμε με το Δήμαρχο, είμαι σίγουρος ότι αν ήταν παρών στο Συμβούλιο θα έδινε την πρέπουσα λύση και θα έλεγε ότι για λόγους συμβολικούς όλοι πρέπει να συμμετέχουν στα βάρη.
Αλλά όταν λείπει αφήνει μια παράταξη να εκτίθεται και να παρουσιάζει την εικόνα διαλυμένου λόχου. Ειλικρινά μας θλίβει αυτή η εικόνα, δεν τιμά κανένα και δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις για όλο το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Δήμαρχος έφτασε στον ανεπίτρεπτο βαθμό να μας κατηγορήσει για «πολιτική αλητεία» γιατί είχαμε το θάρρος να ζητήσουμε την παραίτηση του λόγω των συνεχών και αδικαιολόγητων απουσιών του από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η δική του συμπεριφορά, που έχει οδηγήσει σε παραλυσία τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου πως λέγεται; Η συστράτευση όλων των εναπομεινάντων άτακτων στρατιωτών του στην υπεράσπιση του πενηντάευρου, όταν όλη η χώρα υφίσταται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης πως χαρακτηρίζεται;
Μένουν ελάχιστοι μήνες έως τις εκλογές που θα αναδείξουν το Δήμαρχο του Καλλικράτειου Δήμου. Έχει καθήκον ο Δήμαρχος να παρευρίσκεται στο Συμβούλιο και να περισώσει ότι συντρίμμια έχουν απομείνει. Ας τελειώνει αυτή η οικτρή κατάσταση που παρουσιάζουν. Δεν θέλουμε αυτή την εικόνα στο Συμβούλιο. Διότι έχει επίδραση σε όλη τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μελίσσια, 20/05/2010
 Για τη Δημοτική ομάδα
ΜΕΛΙΣΣΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Ο επικεφαλής Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου