Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Oι "Ρομπέν" των καμμένων δασών

Σαν να μη πέρασε μια μέρα, οι Δήμοι Μελισσίων, Νέας Πεντέλης και Κηφισιάς αναλαμβάνουν εκ νέου πρωτοβουλία για την αναδάσωση του καμμένου δάσους της Πεντέλης. Ήταν βλέπετε τέτοια η «επιτυχία» της περσινής αναδάσωσης στην οποία έγιναν πράγματα και θάματα(βοούν ακόμα όλα τα Βόρεια Προάστια) και θέλουν να την επαναλάβουν την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί στο τέρμα της οδού Μουσών (επί της Σκουφά).
Οι διοργανωτές(όπως αναφέρει σχετικό Δελτίο Τύπου) απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες «να λάβουν μέρος σε μια ακόμη δράση ζωής και ελπίδας, έχοντας ως κίνητρο την αγάπη για το περιβάλλον και απαραίτητο εφόδιο τη δημιουργική διάθεση και ενέργεια. Η παρούσα δενδροφύτευση γίνεται σε μια περιοχή η οποία έχει καεί δύο φορές και δε μπορεί να υπάρξει φυσική αναδάσωση. Είναι πιο κοντά στον αστικό ιστό από οποιαδήποτε άλλη μέχρι σήμερα και το στοιχείο την καθιστά ιδιαίτερα σημαντική».
Δεν αναφέρουν βέβαια τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν στην περσινή αναδάσωση που είχε παταγώδη αποτυχία. Ούτε αισθάνθηκαν ποτέ την ανάγκη να απολογηθούν όπως π.χ. για ποιο λόγο η κ. Ραλλού Τραγέλλη ζητούσε χρήματα από τους Συλλόγους (στο μιλητό και όχι εγγράφως), ενώ τα δενδρύλλια ήταν εξασφαλισμένα από την Διεύθυνση Αναδασασώσεων της Περιφέρειας Αττικής. Ούτε μας είπαν πόσα δέντρα φυτεύτηκαν. Ούτε αποδέχτηκαν την πρόκληση να μετρηθούν για να αποδειχτεί η «επιτυχία» τους. Αλλά κι εκείνα που φυτεύτηκαν, τα μισά έπεσαν γιατί τις λακκούβες φαίνεται ότι τις είχαν σκάψει εργάτες με τα χέρια τους(!!!) και τα άλλα έγιναν τροφή για τα κατσικάκια των Μελισσίων. Άντε όλα αυτά καλά! Οι άλλοι Δήμοι λίγο πολύ (όχι επίσημα αλλά με κάποιον τρόπο) γνωστοποίησαν τι έκαναν τα δενδρύλλια που τους περίσσεψαν. Ο ευαισθητοποιημένος περιβαλλοντικά Δήμαρχός μας Μανώλης Γραφάκος τι έκανε; Ουδείς γνωρίζει μετά βεβαιότητος.
Ως συνήθως όμως δεν έδωσε λογαριασμό σε κανέναν και πουθενά.

Ούτε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έλαβε για τη δενδροφύτευση, σε αντίθεση με τους δυο άλλους Δήμους. Σιγά το Όργανο … θα μου πείτε. Εντάξει αποτελείται από 21 Δημοτικούς Συμβούλους που τους εξέλεξε ο Μελισσιώτικος λαός, αλλά ένας είναι ο Υπέρτατος Αρχων και σ΄ αυτόν πρέπει να υποκλινόμαστε όλοι!!! Ακόμα και όταν αισθάνεται αηδία για τη Δημοκρατία, την οποία γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του!!!
Σπεύσατε λοιπόν στην αναδάσωση!!! Απαγορεύετε όμως να δείτε να γίνονται αυτά που δεν πρέπει. Ούτε να υποδείξετε κάτι που δεν συμφέρει τον Δήμαρχο. Αν παρ΄όλες αυτές τις προειδοποιήσεις, υποπέσει κάτι περίεργο ή μη νόμιμο στην αντίληψή σας, προς Θεού μην εκφραστείτε δημόσια. Κινδυνεύετε να «διωχτείτε» από την άσπιλη και αμόλυντη «Διοίκηση Γραφάκου». Εμείς τα είπαμε και ουδεμία πλέον ευθύνη φέρουμε. «Πίστευε στην αναδάσωση και μη ερεύνα». Για να έχει επικοινωνιακή επιτυχία αυτό το πανηγύρι που είναι για … κλάματα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου