Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ 25/6/2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΑΡ.ΠΡΩΤ. 7467
ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Δ/ΝΣΗ: ΚΑΛΑΜΒΟΚΗ 2Α
Τ.Κ. 151 27
Π Ρ Ο Σ
Τον κο Δήμαρχο
κες & κο Αντιδημάρχους
κες & κους Δημοτικούς Συμβούλους
ΘΕΜΑ: Πρόσκληση 14ης Τακτικής Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Μελισσίων.
Παρακαλείσθε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου οδός Καλαμβόκη 2Α, την Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 και ώρα 20.30, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 95 και 96 του Ν. 3463/2006, προκειμένου να συζητήσουμε και αποφασίσουμε για τα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου «Ολοκληρωμένη παρέμβαση του Δήμου Μελισσίων για την αναβάθμιση της προσβασιμότητας ΑΜΕΑ και λοιπές συναφείς εργασίες» Α/Μ: 1/08.
2. Έγκριση παράτασης 2ης συμβατικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή κοινωνικού κέντρου στο Κ.Φ. 269 1ης Γειτονιάς Δήμου Μελισσίων» Α/Μ: 30/02.
3. Έγκριση 1ου Συγκριτικού Πίνακα της μελέτης «Επικαιροποίηση παρεμβάσεων στο σύστημα μεταφορών του Δήμου Μελισσίων και στρατηγικός σχεδιασμός του συστήματος Α/Μ: 3/08.
4. Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 222/09 Α.Δ.Ε..
5. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού και Τακτοποιητικού Πίνακα του έργου «Ανακατασκευή των χώρων υγιεινής των μαθητών 1ου Γυμνασίου και δημιουργία wc ΑΜΕΑ» Α/Μ: 39/09.
6. Έγκριση κατασκευής αγωγού αποχέτευσης ακαθάρτων εντός των διοικητικών ορίων Δήμου Μελισσίων.
7. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Τοποθέτηση προστατευτικού εξοπλισμού (κάγκελα, κολωνάκια) σε τμήματα των κοιν. Χώρων του Δήμου» Α/Μ: 79/07.
8. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Επισκευή – Συντήρηση κτιρίων Δήμου « Α/Μ: 16/07.
9. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2010.
10. Έγκριση α) της μελέτης 15/10 της Τεχνικής Υπηρεσίας με θέμα «Διάνοιξη τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας κλπ.», β) ανάθεσης του ανωτέρω έργου στη ΔΕΤΕΜ.
11. Έγκριση α) της μελέτης 14/10 της Τεχνικής Υπηρεσίας με θέμα «Κατασκευή συνδέσεων έτους 2010», β) ανάθεσης του ανωτέρω έργου στη ΔΕΤΕΜ.
12. Έγκριση της μελέτης 5/10 της Τεχνικής Υπηρεσίας με θέμα «Κατασκευή πεζοδρομίων σε οδούς γύρω από τα σχολεία».
13. Έγκριση της μελέτης 2/10 της Τεχνικής Υπηρεσίας με θέμα «Ολοκλήρωση έργων υποδομής 3ης 4ης Γειτονιάς και συντήρηση διαφόρων οδών του Δήμου».
14. Τοποθέτηση μεταλλικών εμποδίων ασφαλείας έμπροσθεν των καταστημάτων των τραπεζών Marfin Egnatia Bank, Probank, Kύπρου, Citibank, Eurobank EFG, Πειραιώς και Εμπορικής Τράπεζας.
15. Tοποθέτηση πινακίδων ΣΤΟΠ στον κόμβο Μπαλασάκη, Ηρ.Πολυτεχνείου, Σολωμού – Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως
16. Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στο αριστερό μέρος της οδού Πραξιτέλους από την οδό Π.Τσαλδάρη έως την οδό Περικλέους.
17. Απαγόρευση στάθμευσης επί της οδού Διονύσου 12 με εξαίρεση οχήματα για φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων.
18. Απαγόρευση στάθμευσης επί της οδού Π.Τσαλδάρη 32-34 με εξαίρεση οχήματα για φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων.
19. Θέση στάθμευσης έμπροσθεν του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας.
20. Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στις οδούς Μήλου, Θωρηκτού Αβέρωφ, Ιπποκράτους, Πάροδος Ηρώων Πολυτεχνείου και Τραπεζούντος.
21. Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στο ανατολικό μέρος της οδού Κέας και καθ’ όλο το μήκος αυτής .
22. Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην Λεωφ. Πηγής με παράλληλη τροποποίηση των 85/08 και 237/00 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μελισσίων
23. Τροποποίηση της υπ’αρ. 280/08 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για παραχώρηση θέσης στάθμευσης αναπήρου επί της οδού ‘Ηρας 14.
24. Παραχώρηση θέσης στάθμευσης αναπήρου επί της οδού Καραϊσκάκη 10.
25. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για λειτουργικές δαπάνες στις Σχολικές Επιτροπές.
26. Τροποποίηση της υπ’αριθμ. 382/09 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Ρύθμιση οφειλών από δημοτικά τέλη, φόρους κλπ. όπως προβλέπεται από την παρ. 2 του άρθρου 63 του Ν. 3801/2009 (ΦΕΚ Α’ 163).
27. Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας Vodafone επί κτιρίου στην θέση Λεωφ.Δημοκρατίας 47.
28. Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας Cosmote επί κτιρίου στη θέση Λεβιδίου 6.
29. Συμμετοχή του Δήμου στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ε.Δ.Ε.Χ.Υ.
30. Συμμετοχή του Δήμου στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της «ΑΤΤΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Α.Ε.»
31. Εγγραφή του Δήμου ως συνδρομητή στην Ηλεκτρονική Νομική Πληροφόρηση (Νομοτέλεια).
32. Διαγραφή ποσού χρηματικού καταλόγου.
33. Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού δημοτικών τελών.
34. Διαγραφή ποσών από χρηματικούς καταλόγους καταβολής τέλους Ακίνητης Περιουσίας.
35. Aποδοχή αντικειμενικής τιμής για προσκύρωση δημοτικού εδαφικού τμήματος 105 τ.μ. στην ιδιοκτησία Δρόλια και συμψηφισμός με παλαιότερη καταβολή έναντι της προκύπτουσας οφειλής.
36. Αίτηση συλλόγου φίλων αθλητισμού «ΦΟΙΒΟΣ» για επιχορήγηση.
37. Εισήγηση για χρήσεις γης.
38. Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2010.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
Κοινοποιείται: Προέδρους Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. του Δήμου, πρώην Δημάρχους, πρώην Αντιδημάρχους, πρώην Προέδρους Δημ.Σ/λίου, Τοπικές Κομματικές Οργανώσεις, Προέδρους Συλλόγων και Σωματείων, Επικεφαλής Συνδυασμών, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Ανακοίνωση της Επιτροπής Διαχείρισης
 του Κληροδοτήματος «Κ.ΚΑΛΑΜΒΟΚΗ»

Η Επιτροπή διαχείρισης του Κληροδοτήματος «Κ.ΚΑΛΑΜΒΟΚΗ» προκειμένου να διανείμει το ποσό των εσόδων που αναλογεί στα άπορα παιδιά του Δήμου Μελισσίων, για ένδυση και υπόδηση ηλικίας μέχρι 10 ετών για το έτος 2010
Γ Ν Ω Σ Τ Ο Π Ο Ι Ε Ι
Στους Δημότες γονείς ότι, όσοι έχουν το παραπάνω δικαίωμα ( δηλαδή εισόδημα που μπορεί να τους χαρακτηρίζει άπορους) πρέπει να το δηλώσουν μέχρι τις 31/7/2010 προσερχόμενοι στο Δήμο ( υπεύθυνη κα. Βερσή Αικατερίνη) προσκομίζοντας το εκκαθαριστικό του εισοδήματός τους για το οικονομικό έτος 2010 (αφορά τα εισοδήματα από 1/1/2009 εως 31/12/2009 ), καθώς και πιστοποιητικό οικογενειακής τους κατάστασης.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
ΓΡΑΦΑΚΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Προβληματα απο το μπουρινι

Aναστάτωση και σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές των βορείων προαστίων προκάλεσε το  μπουρίνι
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περίπου 40 κλήσεις για άντληση υδάτων από τις περιοχές της Σταμάτας, της Κηφισιάς, της Δροσιάς και του Αγίου Στέφανου, ενώ χρειάστηκε να επέμβει σε 18 περιπτώσεις.
Ειδικότερα, έντονα ήταν τα φαινόμενα και σε Μελίσσια, Βριλήσσια και Πεντέλη, όπου σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος. Μάλιστα εξαιτίας της διακοπής, πολλοί φωτεινοί σηματοδότες απορρυθμίστηκαν.

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Cine Πανόραμα:Τετάρτη 23 Ιουνίου τα φετινά εγκαίνια

Ο Δήμος Μελισσίων και η Αναπτυξιακή Βορείων Προαστίων (Α.ΒΟ.Π.) για 4η συνεχή χρονιά  αναβιώνουν το θεσμό του θερινού κινηματογράφου στην πόλη, ο οποίος και εφέτος θα λειτουργήσει (νομίμως;)στον προαύλιο χώρο του 2ου Γυμνασίου
Μετά τα εγκαίνια θα προβληθεί η ελληνική ταινία «Νήσος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, προγραμματίζεται να προβληθούν περισσότερες από 30 ταινίες, οι οποίες θα έχουν ποικίλη θεματολογία και θα καλύπτουν όλες τις διαφορετικές προτιµήσεις θεαµάτων αλλά και ηλικιακών οµάδων.

«Διασφάλιση συνθηκών λειτουργίας 1ου Θεραπευτηρίου ΙΚΑ»

                               ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ             
O συνδυασμός "Μελίσσια – Συμμετοχή – Ανάπτυξη" σας προσκαλεί σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 23/06/10 και ώρα 12.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων (17ης Νοεμβρίου & Αγ. Γεωργίου), με θέμα:
«Διασφάλιση συνθηκών λειτουργίας 1ου Θεραπευτηρίου ΙΚΑ (Νοσοκομείο ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
                                         Για το Συνδυασμό
                                   Ο Πρόεδρος
                    Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

                    Δύο «πράσινες» υποψηφιότητες
Στη διαδικασία της διαβούλευσης και της αξιολόγησης έχουν τεθεί από τις Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στα Μελίσσια, τη Νέα Πεντέλη και την Πεντέλη οι δύο υποψηφιότητες που κατατέθηκαν μέσω διαδικτύου στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων.

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Δ. Παπακωνσταντίνου:"Χτίζουμε μαζί τα Μελίσσια μας"

                           Προεκλογικές ασκήσεις
Με το σύνθημα «Χτίζουμε μαζί τα Μελίσσια μας, μια ευρωπαϊκή πόλη με κέντρο τον άνθρωπο», υποδέχτηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου τους κατοίκους των Μελισσίων που βρέθηκαν στις 9 Ιουνίου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, σε μια εκδήλωση κατά την οποία παρουσίασε το όραμα του συνδυασμού του για τον συνενωμένο Δήμο.
Υπεραμυνόμενος της αναγκαιότητας της διοικητικής μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη», ο κ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε τις προτεραιότητες του συνδυασμού του για μια «πράσινη - κοινωνική - ψηφιακή πόλη».
Ιδιαίτερη μνεία έκανε, μεταξύ άλλων, στη στόχευση του συνδυασμού του για διεκδίκηση ελεύθερων χώρων, βελτίωση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη κι ανάπτυξη των υποδομών, με τη δημιουργία σταθμού ΜΕΤΡΟ στη Ναυτική Βάση, κατασκευή της περιφερειακής Πεντέλης και της περιφερειακής Σισμανογλείου.
Προβάδισμα στην παιδεία, στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του πολίτη και στη διαφάνεια έδωσε στην ομιλία του ο κ. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας όμως ότι για την υλοποίηση όλων των παραπάνω θ’ απαιτηθεί «νέα ισχυρή δημοτική αρχή, η οποία, με γνώση, ικανότητα κι εντιμότητα, να οργανώσει τον καινούργιο Δήμο».
Στο σημείο αυτό ο ομιλών έβαλε κατά της σημερινής διοίκησης του Δήμου, κάνοντας λόγο για «δημαρχοκρατία, διοίκηση μειοψηφίας, ακύρωση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από τον περιφερειάρχη, αδιαφανείς διαδικασίες, με επίκληση εξαιρετικών αναγκών, απαξίωση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου κι έλλειμμα ενημέρωσης».

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» αποτελεί μια επανάσταση για τη διοικητική δομή της χώρας. Αλλάζει ριζικά ο Διοικητικός χάρτης και σχεδιάζεται η Ελλάδα της επόμενης 30ετίας. Υπ΄αυτήν την έννοια είναι μια πρόσκληση και συνάμα πρόκληση τόσο για την Κεντρική Εξουσία όσο και για τους Αυτοδιοικητικούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν το θεσμό.
Βασικός στόχος του Καλλικράτη είναι η λειτουργία πλέον της χώρας με βάση τον Περιφερειακό σχεδιασμό με ισχυρές αυτοδιοικητικές εκτελεστικές αρμοδιότητες.
Αυτό γίνεται μέσα από τη δημιουργία 13 Περιφερειών με αιρετά Περιφερειακά Συμβούλια και αιρετό Περιφερειάρχη και τη δημιουργία 325 ισχυρών Δήμων.
Τίθενται κατ΄αυτόν τον τρόπο οι βάσεις για τη δημιουργία του Περιφερειακού Κράτους.
Είναι μια μεγάλη επανάσταση. Αλλάζει ο Σχεδιασμός για την ανάπτυξη της χώρας. Η Περιφέρεια που γνωρίζει καλύτερα από το «βαθύ» κράτος τα προβλήματα της περιοχής της, καλείται μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν την ανάπτυξη της περιοχής τους.
Ο ισχυρός Δήμος είναι πλέον ο φορέας εκείνος που με τις νέες αρμοδιότητες του και τη νέα οργανωτική του δομή μπορεί να εφαρμόσει πολιτικές που δίνουν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας.
Μέσα από τους ισχυρούς Δήμους επιδιώκεται:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΒΡΙΤΩΝ "Ο ΕΒΡΟΣ"

     ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΒΡΙΤΩΝ "Ο ΕΒΡΟΣ" ΚΑΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΒΡΟΥ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ.
ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ::
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΗΜΟΥΔΗΣ-ΟΥΤΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΚΑ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΕΤΡΑΣ-ΒΙΟΛΙ
ΝΙΚΟΣ ΑΛΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΛΑΡΙΝΟ.

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Ένωση Ποντίων Μελισσίων

To Σάββατο 19 Ιουνίου στις 8:30 στον προαύλιο χώρο της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός του Συλλόγου.
Θα συμμετάσχουν οι καλλιτέχνες:
ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ (τραγούδι),
ΑΝΕΣΤΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ (λύρα-τραγούδι),
 ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΙΩΠΗΣ(κλαρίνο),
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΕΚΤΟΝΙΔΗΣ(λύρα),
 ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ(νταούλι)
και ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ (πλήκτρα).
Για κρατήσεις προσκλήσεων επικοινωνήστε με την Ενωση Ποντίων
(Παναγή Τσαλδάρη 13 Μελίσσια Αττικής)
 ή στα τηλεφωνα 210 8044368 - 210 6136279 Fax 210 6136279
email info@ep-ma.com

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Τoυς "τελείωσε" το Α4 !!!

 "Επειδή δυστυχώς υπάρχει έλλειψη στο χαρτί Α4 του φωτοτυπικού, σας στέλνουμε αντίγραφο μόνο των αποφάσεων του Δ.Σ. του επιχειρησιακού σχεδίου και του προϋπολογισμού της ΚΕΚΑ ..." (Από τη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου 21-5-2010).
Η παραπάνω γραπτή ανακοίνωση ήρθε στα χέρια μου μαζί με την πρόσκληση για τη 13η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μελισσίων (25/5/2010).
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η καθυστέρηση της κατάθεσης του επιχειρησιακού σχεδίου και του προϋπολογισμού της ΚΕΚΑ (τέλος Μαϊου του 2010 αντί του Νοεμβρίου του 2009!!) είναι η πρόφαση για την μη πληρωμή 40 εργαζομένων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελισσίων (Κ.Ε.Κ.Α) τους τελευταίους 5 μήνες.
Η πραγματική αιτία φυσικά είναι το άδειο ταμείο του Δήμου Μελισσίων.

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητή Συμπολίτισσα και αγαπητέ Συμπολίτη
Σε προσκαλούμε την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010 και ώρα 20:00 στον αύλειο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου, οδός Αγ. Ειρήνης 3, προκειμένου να συζητήσουμε για τα προβλήματα της γειτονιάς σας, να ανταλλάξουμε απόψεις και να δεχθούμε προτάσεις σχετικά με το έργο που καλείται να εφαρμόσει η νέα Δημοτική Αρχή από τον Ιανουάριο του 2011 στην περιοχή σας αλλά και σε όλο το δημοτικό διαμέρισμα Μελισσίων. Θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση και για το νέο Καλλικράτειο Δήμο Πεντέλης.
Για το Δημοτική ομάδα
ΜΕΛΙΣΣΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Ο επικεφαλής
Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου
Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2010