Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Ένα βράδυ κάτω από τα πλατάνια του Μαγγίνα

του Πάνου Γεραμάνη
Το τηλέφωνο χτύπησε πρωί πρωί εκείνο το Σάββατο του Ιουνίου του 1976. Ήταν ο εκλεκτός φίλος και αξέχαστος συνάδελφος Αντώνης Κορόβηλας. Μου είπε: «Παναή, μην κλείσεις να πας πουθενά απόψε. Επειδή αύριο Κυριακή δεν δουλεύουμε λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος, θα εκστρατεύσουμε για του Μαγγίνα, στα Μελίσσια.
 Έχω πει και στους φίλους μας να πάρουν τα όργανα. Θα παίξουν, θα τραγουδήσουμε κάτω από τα πλατάνια και τα νερά, θα πιούμε και ρετσίνα δροσερή κι ας μας βγάλει ώς το πρωί». 'Ηταν φυσικό να μην υπάρχει δικαίωμα για άρνηση σε μια τέτοια μοναδική πρόταση, όταν μάλιστα αρχηγός της οργάνωσης ήταν ο Αντώνης ο Κορόβηλας.
'Εκανε ζέστη πολλή εκείνο το Σάββατο και η... βραδινή εκδρομή σ' εκείνη τη μαγευτική τοποθεσία ήταν ό,τι πιο ιδανικό υπήρχε. Ο Αντώνης ήρθε και με πήρε από το σπίτι που έμενα στην οδό Αντιοχείας, γιατί δεν είχα μέσον μετακίνησης. Φτάσαμε στο μαγαζί του Στέλιου Μαγγίνα γύρω στις 8.30. Κοντά μας ήταν και η Άννα, ενώ έφθαναν σιγά σιγά και οι υπόλοιποι της παρέας. Έρχονταν, έρχονταν και η προσέλευση δεν είχε σταματημό. Σ' ένα μακρύ τραπέζι κάτω από τα πλατάνια καθόμαστε πάνω από 30 άτομα. Ανάμεσά μας και ο άλλος αξέχαστος φίλος και συνάδελφος, ο Πάνος Κορόβηλας, με την Ντάντα και ο μεγαλύτερος αδελφός της οικογένειας Κορόβηλα, ο Κυριάκος, με την Ντίνα.
 Ήρθαν και οι Κοντογιάννηδες (ο Γιώργος και ο Δημήτρης) με τον Δημητριανάκη και τον Σιδερή, με μπουζούκια, μπαγλαμάδες και κιθάρες. Μπουζούκι είχε, όμως, κι έπαιζε στην παρέα και ο συναισθηματικός Διονύσης Καλημέρης.

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση για Κ.Ε.Π. Μελισσίων

    
Το ΚΕΠ Μελισσίων (παράρτημα) λόγω λήξης των συμβάσεων των τριών (3) συμβασιούχων υπαλλήλων του και μέχρι τη σύναψη νέων συμβάσεων με προσωπικό που θα προσληφθεί από διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ, αναγκάζεται σε τροποποίηση των ημερών και ωρών λειτουργίας του.
Συγκεκριμένα και μέχρι την υπογραφή των νέων συμβάσεων θα λειτουργήσει ως εξής:
Από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 8.00 έως 15.00.
Το Σάββατο θα είναι κλειστό.
Σας γνωρίζουμε ότι για την περίοδο αυτή οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από το ΚΕΠ Μελισσίων (κεντρικό) στην οδό Καλαμβόκη 2Α που είναι ανοικτό τα απογεύματα και το Σάββατο.
Μετά το πέρας των διαδικασιών το ΚΕΠ Μελισσίων (παράρτημα) θα λειτουργήσει ξανά κανονικά.

                          Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας
                                          Από τη Διεύθυνση

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Το χρονικό της Συνεδρίασης του Δ. Σ. Μελισσίων της 12/04/2010

Μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού από 11 Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης στις 29/03/2010, χωρίς την παρουσία της Συμπολίτευσης, ο Δήμαρχος και οι πραίτορες του αναλώθηκαν σε αγώνα δρόμου για να ακυρώσουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η προσπάθεια ακύρωσης της αποφάσεως αυτής πρόσθεσε μια ακόμη ψηφίδα στο ανάγλυφο της απαράδεκτης εικόνας διαχείρισης που παγίωσε ο Δήμαρχος στην πόλη μας.
Και όμως, προσπάθησαν να ακυρώσουν την ψήφιση ενός λειτουργικότατου προϋπολογισμού, γιατί δεν προσήλθαν εκείνοι και γιατί αρνήθηκε η Πρόεδρος να συγκαλέσει το Συμβούλιο και να παρευρεθεί στην Συνεδρίαση του. Γιατί άραγε; Με αυτόν τον τρόπο προάγεται η σύνθεση σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την πόλη μας; Ασφαλώς όχι.
Κρίμα. Ο κ. Δήμαρχος φαίνεται ότι δεν έχει εμπεδώσει καλά ότι ο δημοκρατικός κόσμος του προαστίου μας δεν ανέχεται πλέον λογικές «Σερίφη».
Απομένει να δούμε τί θα επικαλεσθεί ως δικαιολογία η κυρία Πρόεδρος, τώρα που καλείται σε απολογία από τον κ. Περιφερειάρχη, γιατί αρνήθηκε να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο – ως όφειλε – σε δύο συνεχή αιτήματα των επτά Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης.
Στο Συμβούλιο της 7ης Απριλίου 2010 δεν προσήλθαμε και έχουν αιτιολογηθεί επαρκώς οι λόγοι. Επειδή όμως ο Δήμαρχος επέμενε να χρησιμοποιεί την επαναφορά του θέματος του προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο ως άλλοθι για τη μη εκπλήρωση των οικονομικών οφειλών του Δήμου, προσήλθαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 12/04/10 με πρόθεση να επαναβεβαιώσουμε τον ψηφισθέντα προϋπολογισμό της 29/03/10 και τυχόν αναγκαία αναμόρφωσή του. Και αυτό πράξαμε, όχι μόνο εμείς αλλά σύσσωμη η Αντιπολίτευση συνεπείς σε ό,τι είχαμε ψηφίσει στις 29/03/10.
Το τονίσαμε δε αυτό με έμφαση εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

"Ευνοϊκή ρύθμιση" οφειλομένων δημοτικών τελών

Δεν θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα οι πολίτες των Μελισσίων που θα δηλώσουν μέχρι 30 Ιουνίου 2010 τις διαφορές που υπάρχουν στα πραγματικά τετρ. μέτρα των ακινήτων τους και στα τετρ. μέτρα που είναι δηλωμένα στη ΔΕΗ.
Με ευνοϊκούς όρους ο Δήμος Μελισσίων καλεί τους ιδιοκτήτες που δεν έχουν δηλώσει τις μεταβολές εμβαδού στα ακίνητά τους ή έχουν δηλώσει ανακριβώς την επιφάνεια των ακινήτων που κατέχουν, να προσέλθουν στο Δήμο, προκειμένου να ρυθμιστούν ευνοϊκά οι οφειλές τους σε Δημοτικά Τέλη και Δημοτικό Φόρο, χωρίς να επιβαρυνθούν με προσαυξήσεις.
Τελική προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 30/6/2010.
Στην επιφάνεια που υπόκειται στο τέλος δηλώνονται εκτός του χώρου κύριας χρήσης οικίας ή επαγγελματικού χώρου και οι ημιυπαίθριοι χώροι, οι αποθήκες, οι θέσεις στάθμευσης, τα πατάρια, τα δώματα κλπ. Για τις δηλώσεις μεταβολής των επιφανειών των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων απαιτείται η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης που θα συνοδεύεται με τα εξής δικαιολογητικά:

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Π. Μούστρης: προκαλεί έκπληξη ο τρόπος παρουσίασης των γεγονότων από την ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Προς: Τη Διεύθυνση Της Εφημερίδας «Αμαρύσια»
Κύριε Διευθυντά,
Στο δικτυακό σας τόπο διάβασα τα άρθρα που αναρτήσατε χθες 16.04.2010, σχετικά με την ψήφιση του Π.Υ του δήμου μας την 12.04.2010. Ο τρόπος παρουσίασης των γεγονότων προκαλεί έκπληξη, αδικεί την εξαίρετη συνεργάτιδά σας κ. Κατερίνα Καρύγιαννη και μοιραία, προκαλεί προβληματισμό και οδηγεί σε σκέψεις ... Για την πληρέστερη λοιπόν ενημέρωση των αναγνωστών σας, θα παρακαλούσα να τους θέσετε υπόψη και τ' ακόλουθα:
Ο χαρακτηρισμός των 11 από τους 21 δημοτικούς συμβούλους ως «Μειοψηφίας», νομίζω ότι δεν είναι εύστοχος, διότι οδηγεί σε λάθος συνειρμούς περί συγκυριακών και πραξικοπηματικών ενεργειών από μια μειοψηφία, ενώ πρόκειται για σαφή, συνειδητή και νόμιμη ενέργεια της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.
Μειοψηφία είναι αντίθετα, η δημοτική ομάδα του δημάρχου, η οποία εκμεταλλευόμενη νομικό κενό, προσπάθησε να παρεμποδίσει την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου ν' ασκήσει τα δικαιώματά της και να λειτουργήσει υπέρ των συμφερόντων του δήμου. Διότι, αντί ν' ανταποκριθεί στο νόμιμο αίτημα του 1/3 των δημοτικών συμβούλων και να συγκαλέσει το δημοτικό συμβούλιο, ώστε όλοι μαζί να καταρτίσουμε και ψηφίσουμε τον Π.Υ του δήμου, η πρόεδρος του ΔΣ (ή επί το ακριβέστερο : Πρόεδρος της δημοτικής ομάδας του δημάρχου, αφού έχει «εκλεγεί» με μόνο 7 από τους 21 ψήφους του ΔΣ) δεν συνεκάλεσε, ως όφειλε το ΔΣ, με αποτέλεσμα να έχει ήδη κληθεί από τον κ. Γενικό Γραμματέα Π.Α να δώσει άμεσα εξηγήσεις ( ν' απολογηθεί ) για την παράβασή της.
Η ακύρωση της απόφασης του ΔΣ της 29.03.2010 ελέγχεται για τη νομιμότητά της

Προϋπολογισμός στο … & πέντε

Στην ψήφιση ενός προϋπολογισμού με όλους τους υποχρεωτικούς κωδικούς εσόδων - εξόδων, με την προϋπόθεση λειτουργίας της διαπαραταξιακής επιτροπής για τα οικονομικά του Δήμου, συμφώνησαν τελικά οι σύμβουλοι μειοψηφίας των Μελισσίων, απουσία άλλης επιλογής. Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο προώθησης νομοθετικής ρύθμισης από το υπουργείο Εσωτερικών, για να αρθεί το αδιέξοδο που έχει ανακύψει στα Μελίσσια από τη μη ύπαρξη εγκεκριμένου προϋπολογισμού, τη μήνη των εργαζομένων στις κοινωφελείς επιχειρήσεις που παραμένουν τουλάχιστον τρεις μήνες απλήρωτοι, αλλά και τη δική τους επιλογή να ψηφίσουν σε προηγούμενη ειδική συνεδρίαση (29 Μαρτίου 2010) προϋπολογισμό που κατέπεσε στην περιφέρεια, οι πέντε σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, οι πέντε ανεξαρτητοποιηθέντες σύμβουλοι της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ 6 κι ο επικεφαλής της παράταξης ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ συμφώνησαν, στη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του Σώματος σε έναν μίνιμουμ προϋπολογισμό, ο οποίος είναι καταδικασμένος σε συνεχείς αναμορφώσεις.
Επειδή δεν ήταν εφικτό την ώρα της συνεδρίασης να οριστικοποιηθούν οι κωδικοί των εξόδων και ως εκ τούτου παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή άγνωστο το ύψος των υποχρεωτικών δαπανών που ψηφίζονται, το οποίο μπορεί να υπερβαίνει αρκετά τα 12.240.000 ευρώ στα οποία είχαν συμφωνήσει οι 11 σύμβουλοι της μειοψηφίας στη συνεδρίαση της 29ης Μαρτίου, διατηρούμε μια επιφύλαξη για το αν η ψήφος και των 11 πρέπει να θεωρείται δεδομένη. 

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΗΓΗΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

                       ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΛΩΝ & ΦΙΛΩΝ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΗΓΗΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
"ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΞΕ" ΣΜΥΡΝΗΣ 20 ΤΗΛ.: 210 8046189
Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Γεώργιος-Γκιουλμπαξέ, διοργανώνει την ετήσια εκδρομή του στις Κονίστρες Ευβοίας την Κυριακή 18 Απριλίου 2010 (για την αποφλίωση του σταριού για το έθιμο ΚΕΣΚΕΚΙ)
Τιμή εισιτηρίου 15 €
Αναχώρηση στις 8.30π.μ. από την πλατεία Μικρασιατών - Αγ. Γεωργίου.
Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στην Αίθουσα του Συλλόγου
και στο τηλ. 210 8046189.
Σας προσκαλούμε επίσης την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010, στην Γιορτή του Αη Γιώργη.
Οπως κάθε χρόνο, ο Σύλλογος Άγιου Γεωργίου Γκιούλμπαξε διοργανώνει το πατροπαράδοτο έθιμο "ΚΕΣΚΕΚΙ".
Θα μοιραστεί το παραδοσιακό φαγητό και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην Πλατεία Μικρασιατών (πλατεία Αγίου Γεωργίου) στις 11.00 π.μ.
Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας, την εκδήλωση μας αυτή.
                                  Για το Δ.Σ του Συλλόγου
                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΑΓΔΕΛΕΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ