Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Eιδική συνεδρίαση τoυ Δ.Σ τη Μ. Δευτέρα στις 7:30μ.μ.

                           ΕΠΕΙΓΟΝ
ΠΡΟΣ: -Τον κ. Δήμαρχο Μελισσίων Μελίσσια, 24 Μαρτίου 2010
-Την κ. Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου
- Τις κυρίες και τους κυριους Δημ. Συμβούλους
-Την κ.Γραμματέα Του Δημ. Συμβουλίου και τη Βοηθό της
-Την Εταιρεία Μαγνητοφώνησης των Πρακτικών
ΚΟΙΝ: -κ.κ.πρώην Δημάρχους, Αντιδημάρχουςκαι Προέδρους ΔΣ
-Υπεύθυνο Δικτθακών Τόπων του Δήμου , για δημοσίευση
-Τοπικό Τύπο
-Νομικά Πρόσωπα και Κοιν. Επιχειρήσεις του Δήμου
-Προέδρους Σωματείων και Συλλόγων του Δήμου

ΘΕΜΑ: Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΜΕΛΙΣΣΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Επιστολή του συνδυασμού προς Ν.Π.Δ.Δ,
Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, Σχολικές Επιτροπές & Σύλλογο Εργαζομένων

Στο Δήμο Μελισσίων όπως αποδείχθηκε με την κατάθεση του ταμία στη Δημαρχιακή Επιτροπή της 31.08.2009, υπήρχε ένας ανορθόδοξος και παράνομος τρόπος λειτουργίας της ταμειακής υπηρεσίας με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου.
Τα φαινόμενα αυτά, ύστερα από επανειλημμένες επισημάνσεις μας και χάρη στην σθεναρή πλέον στάση των στελεχών της ταμειακής υπηρεσίας, έχουν σταματήσει στο Δήμο.Δυστυχώς άρχισαν όμως να εμφανίζονται σε νομικά πρόσωπα του Δήμου με παράνομες μεταφορές-δανεισμούς χρημάτων.
Θέλουμε να σας επισημάνουμε τις βαρύτατες ευθύνες των οργάνων που ασκούν διοίκηση για τέτοιες ενέργειες και να σας ζητήσουμε να λειτουργήσετε ως οι νόμοι ορίζουν. Άγνοια νόμου δεν υπάρχει, ούτε επίκληση «δεν το έκανα εγώ, άλλος μου το είπε ή το έκανε». Ο Πρόεδρος δεσμεύει την εταιρεία και οφείλει να διαφυλάττει το νόμιμο τρόπο λειτουργίας της, ειδικά δε σε ότι αφορά τη διαχείριση δημόσιων κονδυλίων. Ο δε Αντιπρόεδρος να απαιτήσει τον πλήρη έλεγχο των ενεργειών του Προέδρου.
Με την ευκαιρία, θέλουμε να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας αυτά που αναφέρονται στην από 3.03.2010 επιστολή μας για ότι σας αφορά και την οποία σας αποστέλλουμε εκ νέου.

Για το Συνδυασμό
ΜΕΛΙΣΣΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Ο επικεφαλής
Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Στόχοι εμπρηστών, αυτοκίνητα σε Μελίσσια-Βριλήσσια

Συγκεκριμένα, χθες Τετάρτη στις 21:45, ξέσπασε φωτιά σε υπηρεσιακό όχημα του ΟΤΕ, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Λευκάδος 5, στα Μελίσσια. Το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.
Επίσης, στις 22:30 άγνωστοι πυρπόλησαν διπλωματικό όχημα της πρεσβείας του Πακιστάν, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Ταϋγέτου 6Α στα Βριλήσσια. Από την πυρκαγιά υπέστησαν ζημιές και παρακείμενα σταθμευμένα οχήματα.

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Σε 15 μέρες ο χάρτης

Απίθανες διαρροές και σενάρια είδαν το φως της δημοσιότητας σε ότι αφορά το χωροταξικό του ν/σ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», μετά τη συνάντηση που είχαν το Σάββατο 13 Μαρτιου ο υπ. Εσωτερικών κ. Γιαννης Ραγκούσης και ο υφυπουργός κ. Γιώργος Ντόλιος με 14 από τους 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Aθήνας. Παρόντες ήταν οι υπουργοί Οικονομίας και Υγείας κ.κ. Λούκα Κατσέλη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, και οι κ.κ. Πέτρος Ευθυμίου, Κώστας Γείτονας, Γιάννης Δημαράς, Άννα Νταλάρα, Λάμπρος Μίχος, Γιάννης Βούρος, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης, Σοφία Σακοράφα, Βάσω Παπανδρέου και Χρήστος Πρωτόπαπας.
Απουσίαζαν οι υπουργοί Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Χρυσοχοίδης, καθώς και οι κ.κ. Απ. Κακλαμάνης,Τηλέμαχος Χυτήρης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και Μιλένα Αποστολάκη.
Συμφωνα με την ιστοσελίδα «www.e-aftodioikisi.gr», ο Γιάννης Ραγκούσης βολιδοσκόπησε τις διαθέσεις των βουλευτών, κέρδισε χρόνο και η συζήτηση κινήθηκε περί της ανάγκης προώθησης της διοικητικής μεταρρύθμισης, των όρων και των προϋποθέσεων. Απέφευγε ωστόσο να ανοίξει τα χαρτιά του στους βουλευτές για το χωροταξικό, παραπέμποντας τις ανακοινώσεις για τις συνενώσεις των δήμων «σε ένα δεκαπενθήμερο», δηλαδή λίγο πριν το Πάσχα
Η ιστοσελίδα «www.aftodioikisi.gr» υποστηρίζει από την πλευρά της πως από την όλη συζήτηση προέκυψε ότι:

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Ήττα από την Ηλιούπολη

                                      Β’ ΕΣΚΑ ΑΝΔΡΩΝ
Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η 22η αγωνιστική του δευτέρου ομίλου της Β’ ΕΣΚΑ με τα φαβορί στα περισσότερα ματς να παίρνουν άνετες νίκες και έτσι η κορυφή της βαθμολογίας να μένει αμετάβλητη. Tα Μελίσσια ηττήθηκαν εντός έδρας από την ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ με σκορ 45-76 (26 - 40).
Διαιτητές: Σκούτας - Μανουσόπουλος.
Μελίσσια (Σουρμελής): Γραμματόπουλος 10(2), Κυριαζόπουλος , Γερακιανάκης , Κασαπάκης 2, Σταθιας 3, Μακρυδάκης 7, Παπαδημητριου 5, Ζερβός 2, Κυριακού , Ζαρμπούτης 1, Παρχαρίδης 14, Νικολάι 1.

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

παρατηρητήριο Βορείων Προαστίων

http://www.paratiritirio-vp.blogspot.com/

παρατηρητήριο Μελισσίων
παρατηρητήριο Αμαρουσίου

Παρατηρητήριο ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
http://paratiritirio-penteli.blogspot.com/


Παρατηρητηριο Πευκης
http://paratiritirio-pefkis.blogspot.com/

ΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ – ΑΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 59-40 (35-19)

Σημαντική νίκη στην 10η αγωνιστική του Β’ γύρου του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑ Γυναικών πέτυχε ο ΑΟΜ επί της ομάδας του Γαλατσίου με σκορ 59-40. Με το αποτέλεσμα αυτό ο ΑΟΜ αναρριχήθηκε στις 4 καλύτερες του φετινού Πρωταθλήματος, από τις οποίες μετά τη Β' και Γ' Φάση θα προκύψει η Πρωταθλήτρια Ομάδα που θα ανέβει στην Α2 Εθνική Κατηγορία.
Οι γυναίκες μας ξεκίνησαν από την αρχή δυνατά και επέβαλαν το ρυθμό της εξαρχής με αποτέλεσμα να προηγηθεί στο πρώτο δεκάλεπτο με 21-8. Με τις παγίδες στις ψηλές του Γαλατσίου να δουλεύουν άψογα και τη Σκαρογιάννη να μαζεύει ό,τι λόμπα πάσα κινείται προς back door, με καλά block out από όλη την ομάδα, με την Μαίρη Καραβέλη πολύ καλή σε οργανωτικό ρόλο και με τις Αρβανίτη, Κωνσταντή, Ηλιάκη σε καλή ημέρα από άποψη σκοραρίσματος το τελικό αποτέλεσμα ήρθε εύκολα.
Αρβανίτη, Σκαρογιάννη, Ηλιάκη, Κωνσταντή, Καραβέλη Μ. πήγαν πολύ καλά ενώ θετική συνεισφορά και στην άμυνα και στο σκοράρισμα είχαν και οι Λιαροκάπη, Καραβέλη Κέλλυ ενώ η κορασίδα Μυρτώ Λογοθέτη έπαιξε για δεύτερη φορά με τη γυναικεία ομάδα και είχε καλές επιλογές στο χρόνο που χρησιμοποιήθηκε.
ΜΕΛΙΣΣΙΑ - ΓΑΛΑΤΣΙ 59 - 40 (35 -19)
Διαιτητές: Χρηστίδης Π. - Φαλούκα Κ.

Μελίσσια-Καλαμάκι 1-1

ΕΠΣΑ - Α Κατηγορία 1ος όμιλος
Αποτελέσματα
Μελίσσια-Καλαμάκι 1-1
Περιστέρι-Αναγέννηση Πετρούπολης 2-1
Τράχωνες-Δόξα Βύρωνα 3-0
Δαφνη Π. Φαλήρου-Αστέρας 2004 1-1
Αρης Πετρούπολης-Σούρμενα 0-2
Αττικός-Ηράκλειο 0-2
Γαλάτσι-Ανθούπολη 1-3
Αστέρας 2004-Αρης Πετρούπολης 1-1
BAΘΜΟΛΟΓΙΑ

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Πρόσκληση 6ης Τακτικής Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Μελισσίων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ 5/3/2010


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΑΡ.ΠΡΩΤ. 2627
ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Δ/ΝΣΗ: ΚΑΛΑΜΒΟΚΗ 2Α
Τ.Κ. 151 27

Π Ρ Ο Σ
κο Δήμαρχο
κες & κο Αντιδημάρχους
κες & κους Δημοτικούς Συμβούλους

Παρακαλείσθε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου οδός Καλαμβόκη 2Α, την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010 και ώρα 20.30, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 95 και 96 του Ν. 3463/2006, με μοναδικό θέμα:
Συζήτηση για το σχέδιο «Καλλικράτης» που αφορά την νέα αρχιτεκτονική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗ

Κοινοποιείται: Προέδρους Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. του Δήμου, Πρώην Δημάρχους, πρώην Αντιδημάρχους, πρώην Προέδρους Δημ.Σ/λίου, Τοπικές Κομματικές Οργανώσεις, Προέδρους Συλλόγων και Σωματείων, Επικεφαλής Συνδυασμών, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Ένας Δήμος Μελίσσια, Βριλήσσια, Παλαιά & Νέα Πεντέλη

Έως τα τέλη Μαρτίου ή τις αρχές Απριλίου θα δοθεί στη δημοσιότητα το τελικό σχέδιο του υπουργείου Eσωτερικών για τον νέο διοικητικό χάρτη της χώρας, ώστε να τεθεί σε διαβούλευση και να ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο μέσα στον Μάιο.
 Στόχος της κυβέρνησης παραμένει η μείωση των σημερινών 1.034 δήμων σε κάτω από 400 και σε όλη τη χώρα γίνονται το τελευταίο διάστημα συνεχείς διαβουλεύσεις, ώστε να «κλειδώσουν» οι νέοι δήμοι.
Στο τραπέζι των συζητήσεων για το Λεκανοπέδιο έχουν πέσει διάφορα σενάρια. Το πιο σκληρό από αυτά θέτει το πληθυσμικό όριο των 20.000 κατοίκων και αποτελεί τη λογική δημιουργίας μεγάλων δήμων σε όλη την Αττική, άποψη που φέρεται να συμμερίζεται και η ηγεσία του υπουργείου. Στο πλαίσιο αυτό, δεν θα πειραχθούν μόνο δήμοι που ήδη διαθέτουν μεγάλο αριθμό κατοίκων, όπως η Αθήνα, το Περιστέρι, η Γλυφάδα ή το Ίλιον.
Ήδη, η προοπτική αυτή έχει πυροδοτήσει διαφωνίες από αρκετούς δημάρχους και δημοτικά συμβούλια και περισσότεροι από 45 δήμοι έχουν ταχθεί αρνητικά στο ενδεχόμενο συνενώσεων…

Επιστολή Παπακωνσταντίνου στον Περειφερειάρχη

Θέμα: Μη υποβολή οικονομικών καταστάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο
                             του Δήμου Μελισσίων έως την 31.12.2009.

Σχετικά: α) Η από 07.01.10 έγγραφη αναφορά-καταγγελία του κ. Δ. Παπακωνσταντίνου, β) Η υπ’ αριθμ. πρωτ. 231/138-19.01.10 επιστολή της Περιφέρειας Αττικής στο Δήμο Μελισσίων
Κύριε Γενικέ, Εμείς μέχρι στιγμής καθώς και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, ουδεμία απάντηση πήραμε από το Δήμαρχο ο οποίος έχει αναλάβει και την ευθύνη των οικονομικών του Δήμου στη σχετική επιστολή που του στείλατε.
Επιπροσθέτως, δεν δυνάμεθα να τον ερωτήσουμε κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι επί τέσσερις μήνες δεν μας τιμά με την παρουσία του!
Μήπως έχει απαντήσει σε εσάς για να μας ενημερώσετε και εμάς; Εάν ναι, παρακαλούμε γνωρίσατέ μας σχετικά.
Πάντως έως σήμερα δεν έχει έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο ισολογισμός του 2008, ούτε το πιστοποιητικό ελέγχου, ούτε η σχετική έκθεση ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή.

Μελίσσια, 05/03/2010
  Για τη Δημοτική Ομάδα
       Ο επικεφαλής
Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

Συγχαρητήρια στα κοριτσια για τη διάκριση

Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων (Ο.Ε.Σ.Α.) και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Β΄ Αθήνας, εκφράζουν θερμά συγχαρητήρια στη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων του ΓΕ.Λ. Μελισσίων, για τη διάκριση της ομάδας Καλαθοσφαίρισης κοριτσιών του Λυκείου σας, η οποία κατέλαβε την τέταρτη (4η) θέση, στους Πανελλήνιους Σχολικούς αγώνες Καλαθοσφαίρισης Λυκείων, σχολ. έτους 2009-2010, οι οποίοι διεξήχθησαν στην πόλη του Μεσολογγίου από τις 22/2/2010 έως 25/2/2010.
Τα θερμά μας συγχαρητήρια στις μαθήτριες της ομάδας Καλαθοσφαίρισης γιατί εκτός του απαράμιλλου αθλητικού τους σθένους μέσα στα πλαίσια του «εύ αγωνίζεσθαι», επέδειξαν και άριστη συμπεριφορά εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων.

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Δόξα Βύρωνος – Μελίσσια 1 – 1

Στο 95ο λεπτό έσωσε ο ΑΟΜ την παρτίδα, στον αγώνα που έδωσε εκτός έδρας με τη Δόξα Βύρωνα. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν με έξυπνο πλασέ του Γαλεράκη στο 5′ λεπτό και αφού η μπάλα πρώτα χτύπησε δοκάρι και μέσω τερματοφύλακα στα δίχτυα. Στο 9ο λεπτό έχασαν μοναδική ευκαιρία για το 2-0 όταν ο Γαλεράκης σε ανεπανάληπτο τετ α τετ που είχε, έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της Δόξας. Ο ΑΟΜ ισοφάρισε στο 95′ λεπτό, εκμεταλλευόμενος στιγμιαία αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα .
Τα άλλα αποτελέσματα στον 1ο Όμιλος- Αης Κατηγορίας ΕΠΣΑ, είχαν ως εξής:

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Όλα μπερδεύονται …γλυκά;

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Εκδήλωση για την «παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας» θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 7 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μελισσίων, ο Σύλλογος Γυναικών Μελισσίων (ελέγχεται πολιτικά από το ΚΚΕ), για να τιμήσει την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας (8η Μάρτη).
Στην εκδήλωση θα τιμηθούν Μελισσιώτισες που έλαβαν μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Τέλος η εκδήλωση θα κλείσει με τη προβολή του ντοκυμαντέρ «ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ»

«Γυναίκες μιλάνε σε γυναίκες», με … oriental !!!
Εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας διοργανώνει όμως και η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου Μελισσίων την επόμενη μέρα (Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 9μ.μ. ) στον ίδιο ακριβώς χώρο.
Πως θα τιμηθεί;
Με μια παράσταση του τμήματος oriental - ινδικού χοροθεάτρου και της θεατρικής ομάδας σε χορογραφία της Μαριάμ Πρώκου και σκηνοθεσία του Βασίλη Λαζαρίδη που φέρει τον τίτλο «Γυναίκες μιλάνε σε γυναίκες»!!! Στριπτίζ δεν ξέρουμε αν περιλαμβάνει το σούπερ θέαμα… Μένει να το δούμε και αυτό για να τα … δούμε όλα από τη Διοίκηση Γραφάκου!!!